Gyulay Zsolt MOB-vizsgálatot ígér a pekingi botrány miatt

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tudott róla, hogy Liu Shaoang kemény kritikát fog megfogalmazni.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 03. 05. 23:18
null
Budapest 20220128 Gyulay Zsolt foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt a Sportrádió vendégeként reagált a Nemzeti Sport szombati számában megjelent cikkre, amelyben Liu Shaoang immár kétszeres olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó kemény kritikákat fogalmazott meg a pekingi olimpiai csapat vezetője, Dósa Viktória és a MOB főtitkára, Vékássy Bálint munkájáról.

– Amikor egy olimpiai bajnok mond egy ilyen éles véleményt a Magyar Olimpiai Bizottság munkájáról, akkor arra nagyon oda kell figyelni – fogalmazott a MOB elnöki posztját január 29. óta betöltő Gyulay Zsolt, s elárulta, a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnökétől már korábban tudott a téli olimpiai bajnokkal készült interjúról.

– Kósa Lajos már szólt, hogy lesz egy ilyen írás, és azt is mondta, hogy ez nem nekem szól. Ettől függetlenül nem vagyok boldog, mert sohasem szerettem, ha a nyilvánosság előtt tárgyaljuk ki a dolgokat. De ha ez a nyilvánosság esetleg arra vonatkozik, hogy egy megtisztulási folyamat lesz a magyar sportban vagy az olimpiai bizottság munkájában, akkor ez pozitív dolog – jelentette ki Gyulay, hozzátéve: kivizsgálják a Liu Shaoang által említett eseteket.

– A csapatvezetői és főtitkári beszámolók után kivizsgáljuk az eseteket, s valószínű, már a szerdai elnökségi ülésen szó lesz erről. A vizsgálat után szeretném majd tájékoztatni az elnökség tagjait, a közgyűlést, illetve a közvéleményt is. Most nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni, mert azt gondolom, hogy ezt alaposan át kell beszélni a kollégákkal – mondta Gyulay Zsolt.

A Nemzeti Sport cikke, a Liu Shaoanggal készült interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Gyulay Zsolt tudott róla, hogy Liu Shaoang kritikus nyilatkozatra készül (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.