Horrorsérülést szenvedett a magyar sztárjelölt az Egyesült Államokban

Csúnya és súlyos sérülést szenvedett el az amerikai egyetemi bajnokságban játszó, a legnagyobb magyar tehetségnek tartott kosárlabdázó, Juhász Dorka. A társai azt nyilatkozták, neki akarták megnyerni az NCCA negyeddöntőjét, ám a Final Fourba Juhász Dorka nélkül mennek majd, mert számára véget ért az idény.

Magyar Nemzet
2022. 03. 29. 17:06
UConn v NC State
BKO-BKW-SPO-UCONN-V-NC-STATE Fotó: Europress/AFP/ELSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkolta az amerikai női egyetemi bajnokságban az UConn játékosait egy baleset. A connecticuti egyetem csapata az NC State ellen játszott, 25-18-ra vezetett, az első félidőből 6:19 perc volt hátra, amikor a UConn magyarja a kosárra tört, szabálytalankodtak vele, elesett, majd fájdalmasan felkiáltott, és nem is tudott felállni. Az öltözőbe támogatták, és csak a harmadik negyedben tért vissza bekötött karral. A bal kezére esett rá, és a csuklója egyszerre eltörött és kificamodott.

Juhász Dorkát sokan a magyar női kosárlabdasport legnagyobb tehetségének tartják, aki hamarosan a WNBA ajtaján is bekopogtathat. Édesanyja, Balázs Hajnalka annak idején a Rátgéber László vezette PVSK csapatának erőssége és kulcsjátékosa volt, az alma tehát nem esett messze a fájától. Edzője, a világhírű Geno Auriemma, a 67 éves, olasz származású tréner 2009-től 2016-ig az Egyesült Államok női válogatottját irányította, amellyel 2010-ben és 2014-ben világbajnok, 2012-ben és 2016-ban olimpiai bajnok lett. A UConn edzőjeként olyan későbbi kiválóságok kerültek ki a kezei közül, mint Sue Bird, Diana Taurasi, Tina Charles, Maya Moore vagy Breanna Stewart.

Az UConn végül kétszeri hosszabbításban nyert, és bejutott a bajnokság négyes döntőjébe. A győzelem után a társak Juhász Dorka köré gyűlve ünnepeltek.

– Mindig nehéz látni, hogy egy csapattársunk így megsérül – mondta a végzős Christyn Williams a Ctinsider.com szerint. – Az edző összehívott minket, és alapvetően csak annyit mondott, hogy a legnagyobb dolog, amit tehetünk érte, hogy megnyerjük a meccset, és nyerünk érte. Ez volt a motivációnk a meccs hátralévő részében.

 

Geno Auriemma a mérkőzést követően hosszasan beszélt magyar játékosáról, aki szombaton nem teljesített jól, ezért kevés időt is töltött a pályán, ám hétfőn remekelt. Három perc alatt két pontot és két lepattanót szerzett, a védekezésben is hatékony volt, a UConn plusz ötös mezőnymutatót ért el vele a pályán. Ez az első idénye az NCCA-ban, az egyetemi bajnokság legmagasabb szintjén, és a hétfői találkozó előtt 31 mérkőzésen játszott, tizenötször kezdett, 7,5 pontot és 5,8 lepattanót átlagolt. Geno Auriemma áradozott a munkamoráljáról, és elmondta azt is, hogy gyorsan népszerűvé vált a csapattársai körében.

Egy éve a UConn kikapott az Arizonától a bajnokság elődöntőjében. Geno Auriemma szerint Juhász Dorka jelentheti azt a pluszt a csapatnak, amellyel az képes lehet jobb lenni a tavalyinál.

– Ha sokáig nézed Dorkát az edzéseken, rájössz, ő lehet a különbség, ami átvisz minket azon a tavalyi döcögésen, ahol még valakire szükségünk volt, hogy elérjük a céljainkat. Sokat segíthetne, de sajnos nem lesz rá lehetősége, hogy ezt megtegye.

Juhász Dorka számára véget ért az idény, a 22 éves magyar kosaras csak a következő bajnokságban térhet vissza a pályára.

Borítókép: Juhász Dorka (labdával) meghódíthatja az WNBA-t is (Fotó: Europress/AFP/ELSA)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.