Leclerc egyelőre verhetetlen Szaúd-Arábiában

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a Formula–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 19:41
null
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc drives during the second practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 25, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Leclerc bahreini futamgyőzelme után eddig az idény második versenyhétvégéjén is tarol, pénteken az első és második szabadedzést is megnyerte, igaz az esti tréningen hibázott, eltalálta az egyik falat. Megsérült a Ferrari, ezért a monacói pilótának idő előtt kellett befejeznie a körözést. Mindkét alkalommal (Red Bull) végzett a második helyen, délután kisebb meglepetésre Valtteri Bottas (Alfa Romeo), este Carlos Sainz (Ferrari) lett a harmadik.

A hétszeres világbajnok (Mercedes) az első tréningen csak a kilencedik lett, ráadásul ő falnak ütötte az autóját. A második edzést az ötödik helyen fejezte be.

Az első szabadedzés végeredménye:

A második tréning végeredmény:

A dzsiddai pálya környékén továbbra sem nyugodt a helyzet. Egy hete rakétatámadás érte az Aramco olajvállalat egyik elosztóüzemét, pénteken pedig az első szabadedzés alatt robbanás történt, a pályáról is jól látható volt a füst.

 

Borítókép: Charles Leclerc a Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzésén (Fotó: AFP/Andrej Isakovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.