Új nevet kap a Barcelona legendás stadionja

A következő idénytől az FC Barcelona a Spotify Camp Nou-ban játssza hazai mérkőzéseit.

Magyar Nemzet
2022. 03. 16. 8:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha addig nem is került előtérbe, tavalyi távozása óta minden futballkedvelő tudja, hogy a Barcelona komoly adóssággal küzd.

Az anyagi nehézségekből kiutat jelenthet az új, már korábban is valószínűsített megállapodás, amely a katalán klub és a zeneipar óriása, a Spotify között jött létre.

A szerződés részeként a következő idénytől kezdődően négy éven át a svéd vállalat lesz a Barca férfi és női labdarúgócsapatának mezszponzora, és három évig a játékosok edzésen használt szerelésén is feltűnik majd a zenei streamingplatform neve.

Az egyezség értelmében az FC Barcelona stadionja 2022 júliusától a Spotify Camp Nou nevet viseli – így a Spotify az első szponzor, amely a klub arénájának a nevében szerepel.

A szerződés anyagi részleteit nem hozta nyilvánosságra a katalán klub honlapja, de a korábbi hírek szerint legalább 280 millió eurós megállapodásról lehet szó.

Borítókép: Hamarosan Spotify Camp Nou (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.