Újabb hiányzók a férfi-kézilabdaválogatottnál

Több játékos is sérüléssel és betegséggel küszködik, ezért Chema Rodríguez szövetségi kapitány kényszerűségből változtatott a németek elleni felkészülési meccsre készülő keret összetételén.

Magyar Nemzet
2022. 03. 16. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi válogatott hetet egészségügyi, és Bodó Richárd családi okok miatt, Bóka Bendegúz sérülés miatt hagyja ki. Győri Mátyás, Rosta Miklós és Sunajko Stefan megbetegedett, így nem tudnak az együttes rendelkezésére állni. Chema Rodriguez szövetségi kapitány a Dabas és a Fejér-B.Á.L. Veszprém beállóit, Szöllősi Szabolcsot és Vajda Hubát hívta be.   

A magyar válogatott szombaton Gummersbachban, másnap Kasselben méri össsze az erejét a házigazda német válogatottal. A válogatott legközelebb az Izrael–Litvánia találkozó győztesével játszik tétmeccset a 2023-as vb-n való részvételért.

A jelenlegi keret:

Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb)
Irányítók: Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)
Beállók: Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas), Topic Petar (Balatonfüredi KSE), Vajda Huba (Fejér-B.Á.L. Veszprém)
Balátlövők: Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
Balszélsők: Kovacsics Péter (Ferencváros)

Borítókép: A női csapat átlövője, Zácsik Szandra férje, Szöllősi Szabolcs újra játszhat a válogatottban (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.