Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Valterék befutója után riválisát újra kellett éleszteni

Valter Attila tizedik lett a katalán körverseny első szakaszán, amelyet Michael Matthews nyert meg. A befutó után azonban mindenki Sonny Colbrelliért aggódott.

Magyar Nemzet
2022. 03. 21. 20:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ismét versenyez. A magyar versenyző kiváló olaszországi negyedik helye után a katalán körversenyen (Volta a Catalunya) a Groupama–FDJ csapatkapitányaként indult, azaz a francia csapat tőle várja a legjobb összetett eredményt a hét szakaszból álló viadalon.

A rengeteg emelkedőt tartalmazó verseny hétfőn egy 171,2 km-es szakasszal kezdődött, amelynek végén emelkedőn zajlott a sprint. Bár ez a műfaj alapvetően nem Valter erőssége, a magyar kerekes a kiváló tizedik helyen ért célba. Az első hetvennyolc helyezett a szakaszgyőztes Michael Matthews (BikeExchange–Jayco) idejét kapta.

Az Európa-bajnok Sonny Colbrelli (Bahrain–Victorious) második helyen ért célba, azonban nem sokkal a befutó után összeesett.

Az olasz kerekesen mellkaskompressziót végzett a viadal orvosi személyzete. Amikor negyvenöt perccel a befutó után kórházba szállították, Colbrelli már eszméleténél volt, stabil állapotban.

Az olasz kerékpáros az előző versenyét, a Párizs–Nizzát is az első szakasz után adta fel, hörghurut miatt.

Borítókép: Emelkedős sprinttel zárult a szakasz (Fotó: Sprint Cycling Agency)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.