Vancsa Zalán vezérletével simán elintézte az U19-es válogatott a skótokat

Az Izrael elleni döntetlen után magabiztos 3-0-s győzelmet aratott a magyar U19-es válogatott Skócia ellen a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör tornán. A keddi záróforduló előtt a magyar válogatott az első helyen áll a csoportjában, s amennyiben legyőzi a még pont nélkül álló Törökországot, akkor kiharcolja a részvételt az Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 03. 26. 21:35
null
20220326 Magyarország Skócia U19 labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izrael elleni gól nélküli döntetlen után Skócia ellen folytatta a szereplését a magyar U19-es labdarúgó válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör tornán. Tímár Krisztián több poszton változtatott az első meccsen látott felálláshoz képest, például a kezdőcsapatba vezényelte az MTK fiatal tehetségét, a nyártól az angol Manchester City belga fiókcsapatánál a belga Lommelnél folytatja a pályafutását.

Tímár döntése jól sült el. Vancsa az első félidőben kiharcolt egy tizenegyest, akit Németh Dániel értékesített, majd adott egy gólpasszt Horváthnak. Ezzel a két góllal megnyugtató vezetésre tett szert a magyar válogatott az első félidőben.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A folytatásban esett a színvonal, és csökkent a koncentráció, Tímár Krisztián a pihentetés jegyében lehívta a pályáról a két gólos Horváthot, a többiek taktikusan tartották az előnyt, és amikor tehették, ellenakciókat vezettek, de ezekbe rendszerint hiba csúszott. Egészen a 74. percig, amikor Vancsa Zalán kiosztott egy újabb gólpasszt: a bal szélen kevergetett, majd pontosan centerezett, az érkező Horváth Rajmundnak nem volt nehéz dolga a kapuba lőni.

A hajrában Vancsa Zalánt lecserélte a szövetségi edző, ő a kispadon látott még egy magyar kapufát, de sokkal többet nem. A magyar válogatott az első helyen várja a még pont nélkül álló Törökország elleni utolsó fordulót, s amennyiben több góllal nyer, mint Izrael Skócia ellen, akkor biztosan kiharcolja a részvételt az Eb-n.

Eb-selejtező, elitkör, Gyirmót: Magyarország–Skócia 3-0 (2-0), gólszerző: Németh D. (31., 36.), Horváth R. (76.).

A csoport mérkőzésén: Törökország–Izrael 1-3. A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Izrael 4, 3. Skócia 1, 4. Törökország 0. 

Borítókép: Vancsa Zalán volt a magyar válogatott legjobbja (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.