A tavalyi bronz után idén a negyedik hely jutott az UVSE-nek

Negyedik helyen végzett az UVSE női vízilabdacsapata Európa legrangosabb kupasorozatában, az Euroligában, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 11-6-ra kikapott az olasz Padova együttesétől.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 15:13
KESZTHELYI Rita; MENCZINGER Kata
Budapest, 2019. április 30. Keszthelyi Rita (b), az UVSE és Menczinger Kata (j), a DUE játékosa a nõi vízilabda országos bajnokság (ob I) Dunaújvárosi Egyetem (DUE) - Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels mérkõzésén a budapesti Hajós Alfréd Uszodában 2019. április 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben a kontinens legrangosabb kupasorozatának, az Euroligának négyes döntőjében két magyar együttes is szerepelt, a Dunaújváros ezüst-, az UVSE bronzérmet szerzett. Idén viszont úgy tűnt, hogy magyar csapat nélkül rendezik a Final Fourt, ám végül az orosz klubok kizárása miatt a UVSE az olasz Padovával egyetemben szintet lépett, és a LEN-kupa helyett ismét az Euroliga legjobbjai között találták magukat.

A szombati, athéni elődöntőben a címvédő Olympiakosszal nézett szembe az UVSE, de a hazai medencében szereplő görög együttes túl nagy falatnak bizonyult, és 18-11-es eredménnyel a fináléba masírozott. 

emberfeletti teljesítményt nyújtott a mérkőzésen: a magyar csapat tizenegy góljából kilenc az ő nevéhez fűződött. A 30 éves klasszis ezzel rekordot döntött, korábban még senki sem talált be kilencszer az Euroliga négyes döntőjének egy-egy meccsén.

Az UVSE így ismét a bronzért szállt harcba, a szombaton a spanyol Sabadelltől kikapó Padova volt a fővárosiak ellenfele. A találkozó kezdetén hadilábon álltak a gólszerzéssel Benczúr Márton tanítványai, ez alatt az olaszok kétgólos előnybe kerültek. Keszthelyi-Nagy azonban ezúttal is megvillant, megszerezte az első magyar találatot, és Rybanská Natasa révén az egyenlítés is összejött az első negyedben.

 

A másodikban pedig magához ragadta az irányítást az UVSE, Ábel-Antal Dóra és Keszthelyi 4-2-re megfordította az állást. Közel tizenegy percnyi gólcsend után a Padova is megrezegtette a hálót, így 4-3-as magyar vezetésnél fordultak a felek.

A második félidő Rybanská-találattal indult, amire az olaszok gyorsan válaszoltak. A negyed hajrájáig nem változott az eredmény – ez részben az lila-sárgák kapusa, Magyari Alda remeklésének volt köszönhető –, de az utolsó felvonás már 5-5-ös állásnál kezdődött.

Az UVSE hullámvölgye a zárónegyedben sem ért véget. Az olaszok viszont percenként termelték a gólokat – a negyedik játékrészben többször találtak be, mint a korábbi három negyedben összesen. Ábel-Antal a mérkőzés vége előtt három perccel szépített, a Padova győzelme ezzel nem került veszélybe. 11-6-ra múlták felül a magyar alakulatot, amelynek a tavalyi bronzérem után idén a negyedik helyezéssel kell megelégednie.

Euroliga, bronzmérkőzés:
UVSE–Plebiscito Padova (olasz) 6-11 (2-2, 2-1, 1-2, 1-6)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi-Nagy, Rybanská, Ábel-Antal 2-2

Döntő:
Olympiakosz (görög)–Sabadell (spanyol) 11-7 (4-1, 1-1, 3-3, 3-2)

 

Borítókép: Keszthelyi-Nagy Rita, archív (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.