Nagy családról és olimpiákról álmodozik Hosszú Katinka utódja

A tavaly már világversenyeken is bizonyító, mindössze 18 éves Mihályvári-Farkas Viktória lehet a 400 méteres vegyesúszás új magyar királynője Hosszú Katinka után. Nagy tervekről, érettségiről, olimpiákról és népes családról nyilatkozott a Ferencváros „németes” tehetsége.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2022. 04. 03. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női vonalon a magyar úszósport egyik legnagyobb reménységének számít aki tavaly robbant be azzal, hogy 400 vegyesen mögött ezüstérmes lett a budapesti Európa-bajnokságon, majd a tokiói olimpián a szám hatodik helyét szerezte meg, ugyancsak a háromszoros olimpiai bajnok klasszis mögött végezve.

Azóta nem alakultak ilyen jól a Fradi 18 éves úszójának a dolgai, ugyanis kétszer is keresztbe tett neki a koronavírus. Előbb tavaly novemberben a rövid pályás Eb-t kellett kihagynia, mert a megfertőződő Burián Katalin közvetlen kontaktjának minősült, majd idén márciusban ő lett Covid-pozitív az izraeli edzőtáborban.

– Az volt a furcsa, hogy a tenerifei edzőtáborunk végén még negatív eredményt mutatott a tesztem, egy nappal később Izraelbe érkezve viszont már éppen az ellenkezőjét – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Mihályvári-Farkas Viktória. – Odalett a versenyem, ráadásul elkülönítettek a többi versenyzőtől. Egy hétig rostokoltam egymagamban, sokat olvastam, sorozatokat néztem a tévében, de tanultam is, mert 11-ikes gimnazistaként jövőre nemcsak az úszásban, hanem az érettségin is jó eredményeket szeretnék elérni.

A balszerencsés esetektől eltekintve biztató, hogy Kutasi Gergely edző tanítványának eredményei nemcsak 400 vegyesen, hanem az állóképességet minősítő számokban, 800 és 1500 gyorson is javulnak. Nem csoda, hogy a fiatal úszónak nagy tervei vannak erre az évre, amelynek a fénypontja a június 18-án rajtoló budapesti világbajnokság lesz.

– Az év első nagy kihívása számomra az április 20-án kezdődő debreceni országos bajnokság, ahol elsősorban az alapszámaimban, a 400 vegyesen, a 800 és az 1500 gyorson szeretnék jól szerepelni, majd egy hónappal később a Duna Arénában is, az újabb budapesti világbajnokságon. Öt éve csodálattal és örömmel néztem a magyar úszók versenyzését, bizonyára az is motivációt jelentett számomra – emlékezett vissza a 2017-es hazai vb-re Mihályvári-Farkas, aki nagyobb távlatokban is gondolkodik.

– Remélem, nem tűnök túl bátornak, de a terveim nemcsak a 2024-es párizsi, hanem a 2028-as olimpiáról is szólnak, hiszen a Los Angeles-i nyári játékok esztendejében is csak 25 éves leszek még – állapította meg a tehetséges úszó.

Mindenesetre a nagy tervek szövögetése a medencén kívüli életében is jellemző rá, ugyanis a sportpályafutása lezárása után népes családot szeretne alapítani, munkahelyet pedig német nyelvtudásának is köszönhetően Ausztriában keresne, ahová eddig csak síelni járt a szüleivel.

Borítókép: A győztes Hosszú Katinka (j) és az ezüstérmes Mihályvári-Farkas Viktória a 2021-es budapesti Európa-bajnokság 400 vegyes eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.