Gulácsi Péter beszélt a nápolyi kapcsolatról

Gulácsi Péter volt az RB Leipzig–Atalanta El-negyeddöntős párharcot felvezető sajtótájékoztató egyik főszereplője.

Magyar Nemzet
2022. 04. 07. 13:45
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa nem segíthet a csapatának a BL-ben Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig az előző fordulót a Szpartak Moszkva kizárásának köszönhetően kihagyta az Európa-ligában, a negyeddöntőben viszont már ismét pályára lép és csapata. Az ellenfél az olasz Atalanta lesz, amely a nyolcaddöntőben egy másik német csapatot, az ősszel a Ferencváros El-csoportjában szerepelt Bayer Leverkusent búcsúztatta.

A párharc Lipcsében kezdődik, az első találkozót felvezető sajtótájékoztatón pedig a németek magyar kapusa is válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Az Atalanta fizikailag erős, robusztus csapat, és minden tekintetben a legmagasabb szintet képviseli. Nem lesz könnyű dolgunk – hangsúlyozta Gulácsi, akinek korábbi csapattársa, Diego Demme is segíthet. Az ex-lipcsei labdarúgó a hétvégén a kispadról figyelte, ahogy aktuális klubja, a Napoli 3-1-es győzelmet arat az Atalanta felett.

– Ki tudja, talán váltunk egy-két sms-t Diegóval… – fogalmazott egy mosoly kíséretében Gulácsi, aztán hozzátette, hogy az RB Leipzig nincs rászorulva korábbi játékosa információira. – Biztos vagyok benne, hogy az edzői stáb tökéletesen felkészít minket az ellenfélből, egy-két értékes tudnivalót már át is adtak nekünk.

Az Atalantával ellentétben Gulácsiék kiválóan hangoltak az El-negyeddöntőre, hiszen a Bundesliga legutóbbi fordulójában fölényes sikert arattak Dortmundban.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzések

RB Leipzig–Atalanta 18.45 (tv.: RTL +)

Eintracht Frankfurt–Barcelona 21.00 (tv.: M4 Sport)

West Ham United–Olympique Lyon 21.00 (tv.: RTL +)

Braga–Glasgow Rangers 21.00

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.