Gulácsi Péter: Türelmesek voltunk és meg is lett az eredménye

Amint arról beszámoltunk, csütörtök este az RB Leipzig a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Rangerst. A találkozót a két csapat vezetőedzője mellett többek között a lipcseiek kapusa, Gulácsi Péter is értékelte.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 04. 29. 11:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy ennyire védekező felfogásban játszó csapattal szemben nagyon okosan kell játszani, hogy meg tudjuk bontani a soraikat. Türelmesek voltunk és meg is lett az eredménye, sőt volt is rá esélyünk, hogy akár több góllal is megnyerjük a mérkőzést. Ezzel együtt nehéz kilencven percre számítunk idegenben, még minden nyitott ezzel az eredménnyel. Ugyanakkor a kieséses szakasz korábbi mérkőzésein már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jól teljesíteni idegenben. Számunkra különleges helyzet, hogy bejuthatunk egy európai kupasorozat döntőjébe, azért ez még újdonság nekünk – idézi Gulácsi Pétert az Nso.hu cikke.

Hozzá hasonlóan vélekedett az egyetlen gólt a 85. percben szerző Angelino is.

– Keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért, és meg is érdemeltük, mert mi irányítottuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült és nem adtunk a skótoknak sok gólszerzési lehetőséget – monda a brazil játékos, aki hozzátette, egyelőre nem akar a döntőről beszélni, előbb ugyanis a csütörtöki teljesítményt szeretnék Glasgow-ban is megismételni.

A lipcseiek vezetőedzője, Domenico Tedesco szerint csak az első tíz percben játszottak jól, utána túlságosan lelassultak, de az 1-0 jó eredmény a visszavágóra nézve. A skótok trénere, Giovanni van Bronckhorst a vereség ellenére is elégedetten beszélt csapata teljesítményéről a meccset követően, és ő sem volt elégedetlen a végeredménnyel. Bár azt azért megjegyezte, hogy ennyire a találkozó végén kapni gólt mindig keserű érzés.

Az RB Leipzigben 71 percet játszott, akkor lecserélték. sárga lapos eltiltás miatt nem játszhatott.

A másik elődöntő első találkozóját az Eintracht Frankfurt nyerte Londonban, miután 2-1-re diadalmaskodott a West Ham United vendégeként. A német csapat már az első percben előnyhöz jutott, de a hazaiak hamar egyenlítettek. A szünet után viszont ismét betalált a Frankfurt, a riválisának pedig erre már nem volt válasza a lefújásig. Ehhez a találkozóhoz kapcsolódik, hogy a West Ham United vizsgálatot indított azért, mert szurkolói közül néhányan megtámadták az egyik német rádió kommentátorait. A Hessischer Rundfunk regionális rádiónak dolgozó Philipp Hofmeister és Tim Brockmeier azt állították, hogy az első félidőben, a West Ham egyenlítő gólja után a hazai szurkolók megtámadták őket. A két riportert a félidőben más helyekre ültették át. A West Ham ma közölte, tud az incidensről és azon dolgozik, hogy azonosítsa az elkövetőket. A londoni egyesület szóvivője azt mondta, zéró toleranciát alkalmaznak, és ha sikerül azonosítani a tetteseket, az adataikat továbbítják a rendőrségnek, valamint kitiltják őket a stadionból és külföldre sem utazhatnak a csapattal.

Az Európa-liga elődöntős párharcaiban az első mérkőzések jegyzőkönyvei:

RB Leipzig (német)–Rangers FC (skót) 1-0 (0-0), Lipcse, Red Bull Arena, 40 303 néző, vezette: Benoit Bastien (francia), gólszerző: Angelino (85.)
RB Leipzig: Gulácsi – Halstenberg, Klostermann, Gvardiol – Henrichs (Mukiele, 89.), Laimer, T. Adams, Angelino, Olmo (Forsberg, 71.), Szoboszlai (André Silva, 71.) – Nkunku (Poulsen, 89.).
Rangers: A. McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Jack (Sands, 83.), Lundstram, Aribo (Arfield, 83.), Kamara, Kent – S. Wright (Sakala, 69.).

West Ham United (angol)–Eintracht Frankfurt (német) 1-2 (1-1), London, London Stadion, 58 108 néző, vezette: Serdar Gözübüyük (holland), gólszerzők: Antonio (21.), ill. Knauff (1.), Kamada (54.)
West Ham United: Areola – B. Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell – Soucek, Rice, Fornals –  Bowen, Antonio, Lanzini (Benrahama, 66.).
Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, A. Touré – Knauff, Sow, Rode, Kosztics – Lindström (Hauge, 62.), Kamada – Borré (Ache, 90+3.).

A párharcok visszavágóit jövő csütörtökön rendezik, a döntőre pedig Sevillában kerül sor május 18-án.

A Konferencia-liga elődöntőjében a Feyenoord házigazdaként 3-2-re legyőzte a Marseille-t, a Leicester City pedig 1-1-es döntetlent játszott az AS Romával. A Feyenoord húsz perc után már 2-0-ra vezetett, de félidőre 2-2-vel mentek a csapatok. Hogy aztán fordulás után Cyriel Dessers rögtön elcsípjen egy hazaadást, és kilenc másodperc (!) elteltével  betaláljon, az utóbbi tizenhárom év leggyorsabb második félidei európai kupagólját szerezve.

A párharcok visszavágóit egy hét múlva rendezik, a döntőre pedig Tiranában kerül sor május 25-én.

Borítókép: Biztatásban nem volt hiány a lipcsei Red Bull Arenában (Forrás: Twitter/RB Leipzig English)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.