Kidőlt a magyar válogatott egyik kulcsjátékosa a vb előtt

Részleges combizomszakadás miatt Galló Vilmos, a magyar jégkorong-válogatott erőssége nem játszhat a május 3–8. közötti divízió I/A-világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 10:38
Forrás: MJSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Három héttel a klubszezon befejezése előtt egy mérkőzésen kaptam egy ütést a térdemre, és a combizom részlegesen elszakadt, ott, ahol a térddel érintkezik. Próbáltam gyorsan visszatérni, játszottam is a következő meccsen, de akkora volt a gond, hogy utána már nem tudtam szerepelni. Hosszabb rehabilitáció vár rám, ezért sajnos nem tudok részt venni a világbajnokságon. Most pihentetni kell a lábam, és ahogy javul, úgy lehet majd erősíteni – mondta a 25 éves csatár a Magyar Jégkorongszövetség honlapjának.

Galló Vilmos a következő napokban még Magyarországon tartózkodik, beszélt a válogatott edzői stábjával és a társakkal is. Szombaton tér vissza Svédországba, hogy klubja, a Linköping nyomon követhesse a gyógyulási folyamatot.

– A svéd bajnokságban eséllyel pályáztunk a rájátszásra, rossz volt kívülről nézni az utolsó meccseket. A vb-n is jó esély kínálkozik a feljutásra, jó lett volna játszani Szlovéniában, hogy tudjam segíteni a csapatot. Nagyon szorítok a fiúknak, hogy el tudják érni a célt. Azt üzenem nekik, hogy sok sikert és mindent bele! Nagyon drukkolok nekik, és minden meccset nézni fogok – tette hozzá.

Galló a 2021/22-es idényt a Luleában kezdte, 16 mérkőzésen öt pontot (két gól, három gólpassz) szerzett, majd november 14-én Linköpingbe szerződött, ahol 27 találkozón kilenc pontig (öt, négy) jutott. A válogatottban két összecsapáson három gól és egy gólpassz volt a mérlege.

A magyar válogatott kanadai szövetségi kapitánya, Sean Simpson irányításával javában készül a világbajnokságra. A nemzeti csapat a vb előtt négy felkészülési mérkőzést játszik: csütörtökön Miskolcon Ukrajna, jövő kedden Székesfehérváron Szlovénia, jövő csütörtökön Káposztásmegyeren ismét Ukrajna, majd április 28-án ugyanitt a Koreai Köztársaság lesz az ellenfél.

A ljubljanai vb-n a magyar válogatott május 3-án a dél-koreai, 4-én a litván, 6-án a házigazda szlovén, 8-án pedig a soraiban több székely hokissal felálló román válogatottal csap össze. Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Borítókép: Galló Vilmos nélkül sokkal nehezebb lesz Ljubljanában (Fotó: MJSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.