Klasszisok maradtak ki a vízilabda-válogatottak keretéből

Tizennyolc fős keretet hirdetett Märcz Tamás a férfi vízilabda-világliga európai döntőjére készülve, Podgoricában pedig majd tizenöt játékos szállhat csatába a vl-fináléba jutásért. A női nemzeti csapatot irányító Bíró Attila is megnevezte a Tenerifére utazó játékosait.

Forrás: MTI2022. 04. 17. 19:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség honlapja arról számolt be, hogy a szakvezető április 25-re hívta össze keretét, amelyben ott van Molnár Erik, az FTC 18 esztendős újonca is, aki edzésen már volt a csapatnál, de hivatalos meccsen nem ugrott még medencébe.

A vl április 28. és 30. között Podgoricában sorra kerülő európai döntőjében magyar–spanyol, szerb–görög, francia–montenegrói és horvát–olasz negyeddöntőt rendeznek. A tornáról az első három kvalifikálja magát a július 23-tól 29-ig tartó strasbourgi világliga-fináléra, illetve ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is.

Kétnapos felkészülés, négy budapesti edzést követően ebből a keretből választom majd ki a másnap a helyszínre utazó 15-ös névsort fogalmazott Märcz Tamás. Két rutinos játékos, és Hárai Balázs ezúttal nem lesz velünk, de természetesen rájuk is számíthatok a jövőben. Podgoricában három nap alatt három magas színvonalú mérkőzést fogunk játszani, amelyekből az első mérkőzésünk a spanyol válogatott elleni negyeddöntő lesz. Minden ilyen alkalom, amikor a válogatott keret együtt lehet és tétmérkőzéseket játszhat, segítheti a legerősebb csapat kialakítását a jövőre nézve, illetve egyben a közös fejlődésünk lehetőségét is.

A világliga európai döntőjére készülő keret:
kapusok: Lévai Márton (OSC), (FTC)
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), (Szolnok), Német Toni (FTC), (FTC), Vigvári Vendel (FTC), (Pro Recco, olasz)

Keszthelyi kimaradt

 A női válogatottat irányító Bíró Attila szövetségi kapitány is vasárnap hirdette ki 15 fős keretét, amely Tenerifére, a világliga európai döntőjére utazik. A névsorból és Parkes Rebecca is hiányzik. Az edző a két meghatározó játékossal kapcsolatban a szövetség honlapján elmondta, nincsenek százszázalékos állapotban, ezért hagyják ki a spanyolországi túrát.

Hozzátette, kedden és szerdán a spanyolokkal, csütörtökön a hollandokkal, pénteken az olaszokkal játszanak majd edzőmeccset, a világliga európai döntőjének keretében pedig a spanyol–görög meccs győztesével találkoznak az elődöntőben. A másik ágon Olaszország a holland–francia párharc továbbjutójával mérkőzik. A világliga júliusi fináléjába három vagy négy európai csapat kvalifikál, négy akkor, ha európai házigazdája lesz a szuperdöntőnek.

A női válogatott kerete:
kapusok: Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (Eger)
mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.