Megváltoztak Hosszú Katinka céljai

A háromszoros olimpiai bajnok úszó a múlt heti országos bajnokságon két számban is kikapott. Hosszú Katinka 52 nappal a hazai rendezésű úszó vb előtt kijelentette, hogy már a bronzéremmel is elégedett lenne a Duna Arénában.

Magyar Nemzet
2022. 04. 27. 9:37
HOSSZ Katinka
Toki, 2021. jlius 29. Hossz Katinka a 200 mteres htszs elfutamban a vilgmret koronavrus-jrvny miatt 2021-re halasztott 2020-as tokii nyri olimpin a Tokii Vizeskzpontban 2021. jlius 29-n. Hossz Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplst. MTI/Illys Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

elégedett. Ezt maga a sportág klasszisa mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Az elégedettség-érzéshez értelmezési keretet adott a 32. életévében járó sportoló. 

– A négyszáz vegyes után mondtam, hogy elégedett vagyok, de azt hiszem, hogy ezt a négynapos ob-ról összességében is elmondhatom, kiváltképp, ha azt nézem, mikor is kezdtem el újra edzeni, hogy milyen sok nehézséggel volt tele az elmúlt időszak. Szóval, ehhez képest nem olyan rossz ez az eredménysor, már csak az a kérdés, hogy a következő hetekben mennyit sikerül fejlődnöm. Rajtam nem fog múlni, beleteszem a munkát, ugyanakkor alig egy hónapom maradt, hiszen utána már jön a formába hozás időszaka – mondta a 2016-os riói olimpián három aranyérmet szerző, kilencszeres világbajnok úszó.

Kiderült, hogy Hosszú a két vegyes szám mellett a 200 pillangón szeretne indulni az 52 nap múlva kezdődő, hazai rendezésű vizes vb-n. A bajai születésű úszó őszintén vallott a megváltozott céljairól.– Azt mondanám, hogy az éremért talán harcban lehetek. Tényleg nagyon kevés idő van már a világbajnokság rajtjáig, sikerként könyvelném el, ha odaérnék a dobogóra – mondta az egykori Iron Lady.

Az interjúból kiderül, hogyan élte meg, amikor az országos bajnokság előfutamai előtt a tinédzser ellenfelei autogramot kértek tőle, és az is, hogy mikor lesz látható a mozikban a Katinka-film. Hosszú továbbra is kitart abbéli szándéka mellett, hogy 100 érmet szerezzen a világversenyeken. Jelenleg 96-nál tart, Sós Csaba szövetségi kapitány szerint a 100 reális célkitűzés Hosszútól.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Hosszú Katinka vegyesen és pillangón szeretne indulni a hazai vb-n (Fotó: Nemzeti Sport)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.