Nehezen indult, sima lett a vége, kint vagyunk a vb-n

A nyögvenyelős tel-avivi találkozó után a tatabányai visszavágón a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztosan, 31-22-re nyert Izrael ellen a vb-selejtezős párharc második mérkőzésén. A játék olykor akadozott, de ez is belefért Izrael ellen.

2022. 04. 16. 18:58
Ancsinnal nem nagyon bírtak az izraeli védők Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tel-avivi egy gólos, 33-32-es magyar győzelemmel véget ért odavágó után Tatabányán rendezték a Magyarország–Izrael férfi kézilabda vb-selejtező mérkőzés visszavágóját.

Chema Rodríguez csapatában Győri Mátyás irányított, Szita Zoltán és Ancsin Gábot volt a két átlövő, a két szélen Bóka Bendegúz és Pedro Rodríguez szerepelt, a beálló poszton Topic kezdett.

Szita és Ancsin góljával vezettünk, örömmel fedeztük fel, hogy a védekezés sokkal agresszívebben működött, mint Tel-Avivban.

Az első meccsen is jól játszó Lumbroso révén a hatodik percben szerezte meg az első gólját Izrael.

Mikler belejött a kapuban, zsinórban három védéssel jelentkezett, többek között neki volt köszönhető, hogy a válogatott 10 perc után 6-2-re vezetett.

Szűk negyedóra után lecserélte a belső posztokon játszó embereit a kapitány: érkezett Bodó Richárd, Hanusz Egon és Szöllősi Szabolcs. Kisvártatva Leimeter Csaba is beállt.

A előny nem akart nőni, egyebek mellett az izraeli kapus bravúrjai miatt sem sikerült a mutatvány. Tepper halmozta a bravúrokat a kapuban.

Mikler fogott néhány ziccert az első félidőben Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila

Viszonylag szűk, kétgólos magyar előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőre Miklert Székely Márton váltotta a kapuban. 
Gyorsan változott a játék képe: a kétgólos előny felhízott hatra, amikor az izraeli kapitány időt kért. És ez hatott: 4-0-s sorozattal Izrael visszajött a meccsbe. Szita átlövése rángatta ki onnan a csapatot. Ancsin átlövései sokat segítettek a válogatottnak és Szita is bevert egyet-kettőt a szaggatotton túlról. 

Az utolsó tíz percre négygólos magyar előnnyel fordultak a csapatok. Székely Márton a védésein kívül bemutatott egy egész pályás gólt, újra kialakult az addigi legnagyobb különbség, a hatgólos differencia. Sőt, emberhátrányban még erre is sikerült rátenni egyet. Majd még egyet. Szita Zoltán a végére elkapta a fonalat. 

Székely pedig újabb ziccerek, hetesek védésével jelentkezett. Fazekas Gergő és Ligetvári Patrik is beszállt a végére, de ez már nem osztott, nem szorzott. Fazekas szép gólpasszal tette emlékezetessé első hazai válogatott meccsét.


Magyarország–Izrael 31-22 (15-13), vb-selejtező mérkőzés, Tatabánya. Továbbjutott: Magyarország (64-54-es összesítéssel).

A magyar válogatott részt vehet a 2023-as lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságon.

Borítókép: Ancsin Gábor általában pontosan célzott (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.