A Manchester City nem kapott szobát a kedvenc madridi hoteljében

Szerdán a Real Madrid vendégeként lép pályára a Manchester City a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Meglepő gondjai akadtak Pep Guardiola csapatának: nem kaptak szobát a kedvenc hoteljükben.

Magyar Nemzet
2022. 05. 02. 14:20
Josep Guardiola
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola attends a press conference at the Manchester City training ground in Manchester, north west England, on April 25, 2022, on the eve of their UEFA Champions League semi-final first leg football match against Real Madrid. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: Oli SCARFF / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futball világa tele van babonákkal. Van, aki mindig ugyanarra a lábára húzza fel először a cipőt, más mindig ugyanazzal a lábával lép pályára először. A játékosok néha a legapróbbnak tűnő dolgokban hisznek. Ha egyszer valami bevált, azon nehezen változtatnak.

A Manchester Citynek ilyen bevált szokása volt, hogy Madridban a Four Seasons Hotelben száll meg, amikor a városban van meccse. Így tett a csapat legutóbb április közepén is, amikor az Atlético Madrid ellen játszott a BL-negyeddöntőben. Akkor a hazai pályán aratott 1-0-s győzelem után idegenben 0-0-s döntetlent ért el Guardiola együttese.

A Real ellen hasonló forgatókönyvben bíznak az angolok, akik hazai pályán ugyancsak egygólos előnyre tettek szert (4-3) a múlt héten, Madridban pedig már egy döntetlen is a döntőbe jutással érne fel.

A forgatókönyv első fejezete azonban már nem a tervek szerint alakult: a Four Seasons Hotel kitette a megtelt táblát.

Még a Manchester City vonzereje és pénze sem volt elég ahhoz, hogy az ötcsillagos szálloda megnyissa kapuit Guardioláék előtt, akik ezzel elvesztették talizmánjukat a Real elleni csata előtt a spanyol As.com cikke szerint.

Attól természetesen nem kell tartani, hogy a szabad ég alatt éjszakáznak Madridban a Manchester City sztárjai, akik az ugyancsak ötcsillagos Ritzben foglaltak szállást. Aki esetleg arra bazírozna, hogy gyorsan foglal egy szobát ugyanoda, és így Guardioláék közelébe férkőzhet, annak rossz hír, hogy már ez a hotel is telt házas a következő kedd és szerda éjszakára.

Amúgy sem lenne olcsó mulatság, 416 ezer forinttól kezdődnek a szobaárak…

Borítókép: Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője (Fotó: Oli Scarff/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.