A Veszprém a lengyel Kielcével játszik a BL-döntőért

Az Európai Kézilabda-szövetség bécsi székházában kisorsolták a férfi Bajnokok Ligája Final Four párosítását. A négy résztvevő csapat, a Telekom Veszprém, a német Kiel, a lengyel Kielce és a spanyol Barcelona várt ellenfélre. Kiderült, hogy csakúgy, mint 2019-ben idén is a Kielcével játszik a döntőbe jutásért a magyar rekordbajnok.

Magyar Nemzet
2022. 05. 24. 11:18
null
Veszprém 20220303 Kézilabda BL Veszprém Kielce Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós A képen: Petar Nenadic Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző szezon döntőse, a dán Aalborg elleni továbbjutással kvalifikálta magát a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A négy csapat párosítását, a június 18–19-én esedékes Final Four sorsolását az Európai Kézilabda-szövetség bécsi székházában tartották, a német Kiel, a lengyel Kielce és a címvédő Barcelona mellett a Telekom Veszprém várt ellenfélre. 

Három csapat egy csoportból érkezett a legjobb négy közé: a Kielce, a Barcelona és a Veszprém, a tavalyelőtti győztes német Kiel a Szegeddel szerepelt azonos csoportban. Csakúgy, mint 2019-ben, amikor 33-30-as magyar győzelem született, idén is a lengyel Kielce lesz a Veszprém ellenfele a döntőbe jutásért. A másik ágon Barcelona–Kiel találkozót rendeznek. A két elődöntőt június 18-án játsszák, a döntőre másnap kerül sor. 

 

Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém csapatkapitánya értékelt a sorsolás után a Sport TV-ben.

– Kemény lesz, de ezt tudtuk előre. Nem tudnék egyetlen esélyest megnevezni, magunkról csak annyit szeretnék mondani, hogy megfelelő az önbizalmunk, a legjobb játékunkat fogjuk majd nyújtani Kölnben. Ki szeretnénk használni az esélyt. De előbb a Szeged elleni bajnoki döntő vár ránk– mondta a dán átlövő.

A Kielce részéről, az egyszeres BL-győztes, Alex Dujsebaev nyilatkozott.

– A kemény munka meghozta a gyümölcsét. Speciális szezonunk van, remélem, hogy sikerül megnyernünk a BL-t. De addig még lesz dolgunk, lépésről lépésre haladunk. Előbb a lengyel bajnokságot kell befejeznünk, aztán jöhet a Veszprém Kölnben – mondta a spanyol válogatott klasszis, akinek az édesapja, Talant Dujsebajev, a korábbi magyar szövetségi kapitány a csapat edzője. 

Borítókép: Legutóbb hazai pályán a Veszprém nyert a Kielce ellen (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.