Brutálisan lefejelte a drukker a játékost, öltésekre volt szükség + videó

Az angol másodosztályban szereplő Nottingham Forest futballcsapatának egy szurkolója a két klub keddi, egymás elleni mérkőzését követően lefejelte a Sheffield United csapatkapitányát, Billy Sharpot, akinek emiatt orvosi ellátásra volt szüksége.

Magyar Nemzet
2022. 05. 18. 13:15
Millwall v Sheffield United - Sky Bet Championship
Billy Sharp of Sheffield United looks on during the Sky Bet Championship match between Millwall and Sheffield United at The Den, London on Saturday 26th February 2022. (Photo by Ivan Yordanov/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) rájátszásában a Nottingham Forrest és a Sheffield United csapott össze egymással. A párharc első mérkőzését előbbi csapat nyerte 2-1-re, kedden viszont utóbbi diadalmaskodott szintén 2-1-re, így tizenegyespárbaj következett, amely során a Nottingham bizonyult jobbnak. Ennek értelmében a Forest jutott tovább, és jövő vasárnap egy újabb találkozó vár rá, a Huddersfield Townnal már a Premier League-be jutásért meccsel. Ha sikerrel veszi az utolsó akadályt, akkor a Nottingham 23 év után szerepelhet újra az élvonalban. 

A győzelem megrészegítette a csapat szurkolóit, akik a keddi találkozó után ellepték a pályát. A káoszt kihasználva pedig egy hazai drukker érthetetlen módon rátámadt a legyőzött Sheffield United csapatkapitányára, a kispad mellett álldogáló Billy Sharpra. A szurkoló nekifutásból lefejelte a 36 éves játékost, akinek ezek után orvosi ellátásra volt szüksége, össze kellett varrni a sebhelyet. 

– Billy a saját dolgával törődött, próbálta összeszedni a játékosainkat a pályáról – idézte fel a történteket Paul Heckingbottom, a Sheffield United vezetőedzője. – Ez egy elvakult szurkoló gyáva cselekedete volt. Leterítette a játékosunkat, aki zavart volt az eset után és öltésekre is szüksége volt. Mégis hogy fordulhat elő, hogy a munkahelyünkön nem vagyunk biztonságban? Minden meccset megnézünk a televízióban, és látjuk, hogy az emberek megdobálják a játékosokat, beözönlenek a pályára. A kommentátorok, főleg az egykori játékosok folyton a futballisták biztonságáról beszélnek, de senki nem tesz ez ügyben semmit. A mostani esetért börtönbüntetésnek kellene járnia.

A vétkest elfogta a rendőrség, a következő napokat őrizetben tölti. Billy Sharp pedig szerda délelőtt a közösségi médiában reagált a történtekre:

„Egy meggondolatlan idióta tönkretette ezt a fantasztikus futballal eltöltött estét. 

Gratulálok a Nottingham Forestnek és sok sikert kívánok a csapatnak a fináléban. A klub korábbi futballistájaként egy szemétláda cselekedete miatt nem veszítem el a Forest szurkolói iránt érzett tiszteletemet. 

Elmondhatatlanul büszke vagyok rá, hogy a Sheffield United csapatának kapitánya lehetek, a srácok mindent beleadtak, emelt fővel járhatnak. Visszatérünk és újra nekivágunk a feladatnak. Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket” – írta Twitter-oldalán a sértett.

Borítókép: Billy Sharp (Fotó: MI News/NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.