Csodagólt szerzett a belga, de a társai meg akarták verni! + videó

Hiába szerzett a lengyeleknek vezetést Robert Lewandowski, a belgák hat góllal válaszoltak a labdarúgó Nemzetek Ligájában az A divízió rangadóján. Leandro Trossard kétszer is betalált, a második találata után azonban három csapattársa is nekiugrott.

Magyar Nemzet
2022. 06. 09. 9:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belgium házigazdaként 6-1-re legyőzte Lengyelországot a labdarúgó Nemzetek Ligája második fordulójában, az A divízió szerdai játéknapján. A 28. percben hat méterről lőtt a hálóba, ezzel a 131. mérkőzésén a 76. gólját szerezte nemzeti színekben. A szünet előtt Axel Witsel bombagóllal egyenlített, majd az 59. percben a 90. válogatott meccsén 24. alkalommal volt eredményes. A második félidőben már nyomasztó fölényben voltak a belgák, a csereként beállt Leandro Trossard hét perc alatt kétszer is betalált, majd Leander Dendoncker következett, a végeredményt pedig a 93. percben Lois Openda állította be. De Bruyne, aki a Nemzetek Ligája előtt arról beszélt, hogy ez a sorozat neki csak púp a hátára, a fárasztó idény után inkább pihenne, szemmel láthatóan igyekezett, megesett, hogy az egyik percben még elöl volt, hogy nem sokkal később a saját kapuja előtt a középhátvéd pozíciójában mentsen. 

A meccs hőse, Trossard, a Brighton 27 éves szélsője két gyönyörű gólt szerzett. A második úgy született, hogy kisszögletet végzett el, a visszakapott labdát pedig becsavarta a bal felső sarokba. Ezután szokatlan jelenetet láthattunk, a gólszerzőt három csapattársa is felelősségre vonta, erőteljesen lökdösték, mert nem a megbeszéltek szerint járt el! Különösen a veterán, 35 éves Jan Vertonghen nehezményezte, hogy nem középre adta be a labdát – de azért ennek a konfliktusnak vélhetően mélyebb gyökerei is lehetnek.

A mérkőzés összefoglalója ITT tekinthető meg, az ominózus jelenet 4:19-től látható.

Trossard mindenesetre csereként beállva 26 percet töltött a pályán, a két lövéséből két gól lett, tizennégyszer passzolt, mindig pontosan – erre mondják, hogy jó csere volt.

A támadó a meccs után elmondta, látta, hogy a lengyel kapus kint áll a kapujából, felmérte, hogy a túlsó sarokba éppen be tudja kanyarítani a labdát, és össze is jött neki. Az incidensről nem tett említést, miként Roberto Martínez szövetségi kapitány sem. A spanyol szakvezető arról beszélt, hogy az első fordulóban a hollandoktól hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereség után extra motivációval léptek pályára, és bebizonyították, hogy az csak kisiklás volt, továbbra is a legjobbak között vannak, és a belga válogatott jövőképe is biztató.

A csoportot továbbra is a hollandok vezetik, akik 2-1-re nyertek Walesben. A második félidő elején Hollandia szerezte meg a vezetést, és bár a hazaiak a 92. percben egyenlítettek, Wout Weghorst a 94. percben a vendégeket segítette győzelemhez.

A B divízió 1. csoportjában Ukrajna idegenben 1-0-ra legyőzte Írországot, míg Skócia hazai pályán 2-0-ra verte Örményországot.

SZERDAI EREDMÉNYEK, 2. FORDULÓ

A divízió, 4. csoport:
Belgium–Lengyelország 6-1 (1-1), Wales–Hollandia 1-2 (0-0). Az állás: 1. Hollandia 6 pont, 2. Belgium 3 (7-5), 3. Lengyelország 3 (3-7), 4. Wales 0

B divízió, 1. csoport:
Írország–Ukrajna 0-1 (0-0), Skócia–Örményország 2-0 (2-0). Az állás: 1. Skócia 3 pont/1 mérkőzés (2-0), 2. Ukrajna 3/1 (1-0), 3. Örményország 3/2 (1-2), 4. Írország 0/2

MAI MŰSOR, 3. FORDULÓ

A divízió, 2. csoport:
20.45: Svájc–Spanyolország, Genf (tv: Spíler 2)
20.45: Portugália–Csehország, Lisszabon (tv : Spíler 1)

B divízió, 4. csoport:
20.45: Svédország–Szerbia, Solna (tv: Arena 4)
20.45: Norvégia–Szlovénia, Oslo

C divízió, 2. csoport:
20.45: Görögország–Ciprus, Volosz
20.45: Koszovó–Észak-Írország, Pristina

4. csoport:
20.45: Észak-Macedónia–Grúzia, Szkopje
20.45: Gibraltár–Bulgária, Gibraltár

D divízió, 2. csoport:
20.45: Málta–Észtország, Ta’Qali

Borítókép: bármilyen hihetetlen, Leandro Trossard gratuláció helyett leszúrást kapott (Forrás: Twitter/Panacea del Balompié)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.