Hiába Curry minden igyekezete, ismét a Celtics vezet

A Boston Celtics hazai pályán 116-110-re nyert a Golden State Warriors ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re vezet a párharcban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 09. 7:51
Golden State Warriors at Golden State Warriors
epa10003258 Boston Celtics guard Jaylen Brown goes to the basket for a dunk against the Golden State Warriors, during the first half of Game 3 of the National Basketball Association (NBA) Finals between the Boston Celtics and the Golden State Warriors at TD Garden, in Boston, Massachusetts, USA, 08 June 2022. The best of seven series is tied 1-1. EPA/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT Fotó: CJ GUNTHER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boston részéről Jaylen Brown adta meg a mérkőzés alaphangját, aki a csapat legjobb pontdobója volt. 27 pontjából 17-et az első negyedben szerzett, amely után a Celtics 33-22-re vezetett. A másodikban 18 pontra hízott a hazai előny, de a Golden State Warriors a harmadik játékrészben valósággal feltámadt, és Klay Thompson vezetésével a meccs során először átvette a vezetést (83-82), de az utolsó negyedre fordulva ismét a Celticsnél volt az előny (93-89). A Warriors ekkor már alig jutott szóhoz, mindössze 11 pontot szerzett a negyedben, így a Celtics megszerezte második győzelmét is a párharcban, amely péntek este – magyar idő szerint szombat hajnalban – ugyancsak Bostonban folytatódik.

A mérkőzés legjobb dobója Curry volt a maga 31 pontjával.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Boston Celtics–Golden State Warriors 116-110 (33–22, 35–34, 25–33, 23–11)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Boston javára.

További program:
Boston Celtics–Golden State Warriors: június 11., 3.00
Golden State Warriors–Boston Celtics: június 14., 3.00
Boston Celtics–Golden State Warriors (ha szükséges): június 17., 3.00
Golden State Warriors–Boston Celtics (ha szükséges): június 20., 2.00

Borítókép: Jaylen Brown dobta a legtöbb pontot a bostoniaknál (Fotó: EPA/CJ Gunther)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.