Itt a lehetőség, és van is miért visszavágnunk az ausztráloknak

A negyeddöntőkkel folytatódik a hazai rendezésű vizes világbajnokság vízilabdatornája. Csapataink közül elsőként a hölgyek küzdenek meg a legjobb négy közé jutásért, kedd este 21 órakor a Hajós Alfréd uszodában az ausztrál válogatottal találkoznak. Jól ismert ellenfélről van szó, a vb előtt Bíró Attila tanítványai a saját bőrükön tapasztalhatták meg a szigetországiak erejét.

2022. 06. 28. 6:46
BÍRÓ Attila
Budapest, 2022. június 22. Bíró Attila szövetségi kapitány a vizes világbajnokság nõi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország-Olaszország mérkõzés elõtt a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg az Olaszországgal, Kanadával és az újonc Kolumbiával csatázó női válogatottunk két győzelem mellett egy vereséggel a második helyen zárta a csoportkört, kedd esti ellenfele, Ausztrália nagyságrendekkel könnyebb csoportba került, Új-Zéland (11-2), Kazahsztán (19-6) és Brazília (17-5) válogatottját is simán verte a vízilabdatorna első hetében. A szigetországiak így első helyen jutottak tovább, ami azzal járt, hogy egy lépcsőfokot kihagyva azonnal a legjobb nyolc között találták magukat, valamint extra pihenőnapot is élvezhettek. A magyar válogatott eközben Argentínát legyőzve vívta ki a helyét a negyeddöntőben, de Bíró Attila lányai egyáltalán nem bánják, hogy nekik vasárnap is játszaniuk kellett, mivel így legalább meccsben maradtak.

– Már az ausztrálok voltak a fókuszban az edzéseken, de az Argentína elleni meccset még le kellett játszanunk – magyarázta a Nemzeti Sport kérdésére Gangl Edina. – Ez akár még jó is lehet, így nem hosszú szünet után megyünk bele a negyeddöntőbe. Az előző budapesti világbajnokságon például ez rosszul sült el, nem találtuk önmagunkat a hosszú szünet után. Ennek a meccsnek is volt egy ritmusa, megvolt a napi rutin, amin végig kellett menni, ezért örülök is, hogy játszanunk kellett a nyolcaddöntőben.

A kenguruk földjéről érkezett pólósok a szabadnapjukat többek között azzal töltötték, hogy megnézték a mieink Argentína elleni mérkőzését. Nem mintha nem ismernék a magyar válogatottat úgy, mint a tenyerüket, ugyanis a vb előtt a két csapat egy hétig együtt edzett Veszprémben.

Persze ez fordítva is igaz, így Vályi Vanda és Bíró Attila szövetségi kapitány is kemény csatára készül jó formában lévő ausztrálok ellen, akik a tokiói olimpián a negyeddöntőben szoros meccsen maradtak alul az oroszokkal szemben, azóta viszont mind a tizenegy találkozójukat megnyerték. Ahogy a Magyarország elleni legutóbbi két összecsapásukat is – a 2019-es kvangdzsui vb bronzmeccsén egy góllal bizonyultak jobbnak női válogatottunknál. Kedd este 21 órakor (tv: M4 Sport) esélyt kapnak a lányaink a visszavágásra.

Borítókép: Bíró Attila szövetségi kapitány pacsizik a tanítványaival az Olaszország elleni csoportmérkőzés előtt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.