Tovább tengődik a spanyol futball vándorló csatársztárja

Nem újította meg Álvaro Morata kölcsönvételi szerződését az olasz élvonalbeli Juventus, így a spanyol válogatott csatár visszatér gyerekkora álmai klubjához, az Atlético Madridhoz, ahonnan két éve dicstelenül távozott. Most új alapokra helyezheti a kapcsolatát Diego Simeone vezetőedzővel.

2022. 06. 30. 16:54
Club Atletico de Madrid v Real Sociedad - La Liga
Club Atletico de Madrid v Real Sociedad-La Liga Fotó: RUBEN DE LA FUENTE PEREZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új Raúlnak hitték a Real Madridnál.

Álvaro Morata 1992. október 22-én ugyanúgy Madridban látta meg a napvilágot, mint másfél évtizeddel korábban Raúl, akihez hasonlóan először két évig az Atlético Madrid játékosa volt, és csak utána szerződött a városi rivális Realhoz, hogy aztán a királyi gárdában mutatkozzon be a spanyol élvonalban és a Bajnokok Ligájában.

Nem véletlen, hogy a saját nevelésű játékosokra kiéhezett Real-szurkolók az új Raúlt látták benne, de a Santiago Bernabéuban soha nem kapta meg azt a bizalmat, amit a nagy előd. A méregdrága külföldi sztárok (adott esetben még Emmanuel Adebayor is) előtte álltak a sorban, még azután is, hogy a Juventusban lehúzott két jó szezont 2014 és 2016 között, úgy tért vissza a Realba.

Morata a spanyol válogatott alapembere Fotó: Julio Munoz

Nem csoda, hogy egy újabb epizodista királyi év után Morata 2017-ben előbb a Chelsea-hez ment, majd onnan 2019 januárjában került az Atlético Madridhoz. Ezzel 12 év után hazatért, és ekkor azt is bevallotta, ami realosként ciki lett volna: hogy kiskorában Atlético-rajongó volt.

Gyerekként labdaszedő is volt az Atletico meccsein, az apjával ilyenkor két órával a kezdés előtt érkezett a stadionhoz, és minden percét élvezte az ottlétnek. Ugyanez a klub játékosaként már nem mindig volt igaz rá.

Morata másfél év alatt 61 meccsen 22 gólt szerzett, a 2019–2020-as idényben 16 találattal hiába volt a csapat házi gólkirálya, amikor Diego Costa felépült a sérüléséből, Diego Simeone vezetőedző őt favorizálta vele szemben. A kapcsolatuk a Leipzig ellen 2-1-re elveszített 2020-as BL-negyeddöntő után romlott meg végleg, amikor Simeone csak 18 percre küldte pályára Moratát, aki még azon a nyáron távozott, és újra a Juventusban kötött ki.

Juventus v SS Lazio - Serie A
Leveti a Juventus szerelését Fotó: ALBERTO GANDOLFO

Kölcsönben Torinóban futballozott az elmúlt két idényben. 2021-ben 32 bajnokin 11, idén 35 meccsen kilenc góllal zárt a Serie A-ban. Sajtóértesülések szerint nem a teljesítményével volt gond, hanem pénzügyi kérdésekben nem tudott Morata zöld ágra vergődni a Juventusszal, így visszatér Madridba.

S mi vár rá ezek után az Atléticónál?

Alighanem új alapokra helyezheti a kapcsolatát Simeonéval. Az 56-szoros válogatott csatár szerződése csak jövőre jár le a fővárosi csapatnál, amely médiaértesülések szerint a távozó Luis Suárez helyetteseként számol vele a következő idényben. Az uruguayi nem hosszabbított az Atléticóval, és várhatóan az argentin River Plate-hez igazol a nyáron.

Morata 29 évesen a spanyol futball első számú befejező csatára, de klubszinten, hosszabb távon még sehol sem találta meg a helyét. Ideje lenne.

Borítókép: Álvaro Morata újra az Atlético Madrid mezébe bújik (Fotó: RUBEN DE LA FUENTE PEREZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.