Új játékosaival még komolyabb célokért küzdhet a Ferencváros

Néhány nappal az 2021/22-es idény lezárása után már a következő szezonra tekint a Ferencváros vízilabda-szakosztálya. Mind a férfi-, mind a női csapatba érkezik olimpiai érmes játékos.

Magyar Nemzet
2022. 06. 08. 16:29
JANSIK Szilárd
Budapest, 2022. február 23. A ferencvárosi Jansik Szilárd (elöl) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a tizedik fordulóban játszott, FTC-Telekom Waterpolo - Barceloneta mérkõzésen a fõvárosi Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. február 23-án. FTC-Telekom Waterpolo - Zodiac CNA Barceloneta 7-17. Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021/22-es idény után értékelt, de egyben már előre is tekintett a Ferencváros vízilabda-szakosztálya a szerdai sajtótájékoztatón. A klub férficsapata sikeres idényt zárt, hiszen a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte, a múlt héten véget ért Bajnokok Ligájában pedig bronzérmet szerzett. A női együttes a hazai bajnokságban szerezte meg a harmadik helyet.

csapata a következő idényben már nem számíthat Vámos Mártonra, érkezik viszont a Népligetbe a görög válogatottal Tokióban olimpiai ezüstérmet nyert Sztilianosz Argiropulosz, valamint (Szolnok) és Vadovics Viktor (Vasas). A célkitűzés nagyjából az idei szereplés megismétlése: a hazai címek megvédése és a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe jutás.

A Ferencváros női csapatától a holland Maud Koopman és a külföldre igazoló Vályi Vanda távozik, míg Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya és Tóth-Csabai Dóra visszavonult. A Tokióban olimpiai bronzérmes Vályi helyére érkezett két játékos a legutóbbi magyar ötkarikás keretből: a következő idényben már Leimeter Dóra és Gurisatti Gréta is a Ferencvárost erősíti.

A megerősített kerettel az FTC fontos célja, hogy végre női csapata is bajnoki döntőt vívhasson.

Borítókép: Jansik Szilárdék kapnak néhány új csapattársat (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.