Maradhat a német edző, elvágyódik a román bekk a Vidinél

A Nemzeti Sport információi szerint a német Michael Boris marad az NB I-ben a mögöttünk hagyott idényben negyedik Fehérvár vezetőedzője. A keretben nagy változások nem várhatók, elvágyódik a román Adrian Rus, a Vidi a kölcsönből visszatérőkkel erősítene.

Magyar Nemzet
2022. 06. 08. 11:03
Michael Boris Forrás: Mol Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Borist Szabics Imre menesztése után, február 15-én nevezték ki, s a német tréner a rossz rajt után – a Vidi vele is folytatta a vesszőfutását, négyszer is kikapott – összekapta a csapatot.  Az utolsó kilenc fordulóban öt győzelem, négy döntetlen és 19 szerzett pont volt a mérleg, ami a 4. helyhez, és a Konferencialiga-induláshoz volt elég.

A korábban az U19-es és az U21-es magyar válogatottnál, majd az MTK-nál dolgozó német szakvezető februárban a bajnokság végéig írt alá, egyéves szerződéshosszabbítási opcióval. A Nemzeti Sport információja szerint az utóbbi hónapok összképe meggyőzte a vezetőséget, és bár korábban a szerb Vladan Milojevics neve is felröppent a sajtóban, úgy tűnik, Michael Borisszal kezdi a felkészülést a csapat – feltéve, hogy a napokban esedékes egyeztetéseken sikerül megállapodni a részletekről.

A döntést azért sem lehet sokáig húzni, mert szombaton már találkozik a keret, a klub honlapjának tájékoztatása alapján az ilyenkor szokásos PCR-tesztekkel és mérésekkel kezdődik a felkészülés, hétfőtől már az edzőpályán izzadnak a labdarúgók, majd július 3. és 15. között ausztriai edzőtáborban folytatódik a felkészülés. Július 21-én a Konferencialiga második fordulójában lép pályára a Vidi – nem lenne meglepetés, ha Michael Boris irányítana a technikai zónából.

A játékoskeretben nagy változás nem várható. Bár érdekes hírt közölt a román playsport.ro portál, miszerint Adrian Rus távozhat. A futballista az előző idényben 26 bajnokin lépett pályára, a román portál információja szerint már két ajánlat is befutott érte. A svájci Grasshoppers és a spanyol másodosztályba kieső Levante is szívesen látná.

A Magyar Nemzet információi szerint a Fehérvár az előző idényhez képest valamivel szerényebb büdzséből tervezheti a jövőt, éppen ezért felértékelődnek a kölcsönből visszatérő játékosok, akik bizony szép számmal vannak.

Akik vissztérhetnek

Csoboth Kevin (Szeged-Csanád Grosics Akadémia)
Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország)
Halmai Ádám (Zalaegerszegi TE FC)
Lyes Houri (francia, Universitatea Craiova – Románia)
Kojnok Zsolt (Budaörs)
Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia)
Szabó Levente (Budafoki MTE)
Zeke Márió (Gyirmót FC Győr)
Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC)
Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)

Közülük Lyes Houri és tavaszi, az Újpestben nyújtott formája alapján Budu Zivzivadze mindenképpen erősítést jelentene, bár Zivzivadze elmondta, nem szívesen tér vissza, mert Újpesten sokkal jobban érezte magát, mint Fehérváron.

A héten talán a legfontosabb kérdésekre hivatalosan is választ kapunk.

Borítókép: Michael Boris nehéz kezdés után bizonyított (Fotó: Mol Fehérvár FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.