Djokovics fia nem látta az apja meccsét, éppen máshol teniszezett

A wimbledoni bajnok, Novak Djokovics a 21. Grand Slam-győzelmét ünnepelte. A 36 éves szerb klasszis szóba hozta gyerekkori példaképét, Pete Samprast, akit a mai sikerével utolért, és elmondta azt is, miért nem látta a fia a Kyrgios elleni döntőt.

Magyar Nemzet
2022. 07. 10. 18:50
null
TENNIS-GBR-WIMBLEDON Fotó: SEBASTIEN BOZON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományoknak megfelelően a vesztes, Nick Kyrgios kapta meg a szót először a wimbledoni díjátadón. – Novak Djokovics, a füves pályás tenisz uralkodója volt az ellenfelem. Köszönöm mindenkinek, fantasztikus két hét van mögöttem Wimbledonban. Rettenetesen elfáradtam a torna végére, most elmegyek nyaralni. Majd a jövőben is itt leszek talán, de ezt nem tudom biztosan megígérni – mondta az ausztrál.

A döntőt 4:6, 6:3, 6:4, 7:6-ra megnyerő Novak Djokovics éppen ma ünnepelte a nyolcadik házassági évfordulóját. A 21-szeres Grand Slam-bajnok először is Kyrgiosnak üzent. – Nick, vissza fogsz térni ide, talán az egyik legjobb játékos vagy a világon, örülök, hogy összeállt a játékod. Felnézek rád, tisztellek téged – bókolt a győztes. Majd rátért a saját érzéseire.  – Nem tudom kifejezni szavakkal, mit jelent nekem ez a torna. Mindig is ez lesz számomra a legkedvesebb verseny. Amikor gyerekként láttam Pete Samprast a tévében, megkértem az apámat, hogy vegyen nekem egy ütőt. Onnantól kezdve komolyan vettem a teniszt. A gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy itt állhatok – nyilatkozta a győztes, majd elmondta, hogy a fia nem látta élőben a meccset, mert valahol a párosban hasító Bob Bryan fiával ütögetett. 

Majd azzal folytatta, hogy boldog (nyolcadik) házassági évfordulót kívánt a feleségének, és elmesélte, hogy éppen vele volt, amikor az Instagramon befutott a döntő előtti napon Kyrgios ötlete. Így egyelőre még nem tud arra válaszolni, hol és mikor valósul meg a közös vacsora Kyrgiosszal.

Borítókép: Djokovics sok mindent megemlített a wimbledoni győzelme után (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.