Merész, hazafias lépésre készül a román sportpolitika

Novák Eduárd romániai sportminiszter bejelentette, hogy aláírta azt a rendeletet, melynek értelmében a 2022–23-as idénytől valamennyi csapatsportban, a felnőtteknél és a junioroknál egyaránt, a pályán levő játékosok minimum negyven százalékának román állampolgárnak kell lennie.

Magyar Nemzet
2022. 07. 07. 15:06
Novák Károly Eduárd fontos bejelentést tett Forrás: kepmas.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézkedés azt hivatott támogatni, hogy több román játékos kapjon lehetőséget klubjánál a külföldiekkel szemben. A minisztérium szerint az intézkedés hozzásegíti a szakszövetségeket, hogy teljesítsék céljaikat. Novák Eduárd azt reméli ettől, hogy segíteni fogja a csapatsportokban a román válogatottakat. 

A tárcavezető megköszönte a szakszövetségeknek, hogy az előzetes tárgyalásokon támogatták az ötletet, és sok sikert kívánt az alkalmazásához, amely minden szövetség számára kötelező érvényű. Novák Eduárd emlékeztetett, hogy a sport nemzeti prioritás.

Borítókép: Novák Eduárd bejelentésétől sokat várnak Romániában (Forrás: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.