Valter Attila szerint a Vuelta-dobogós nem tud kerékpározni

Valter Attila legközelebb július végén versenyez, és szívesen tekerne három Giro d’Italia után az idei Vueltán is.

Magyar Nemzet
2022. 07. 07. 16:31
VALTER Attila
Giro d'Italia – Második szakasz – Egyéni időfutam Budapesten Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerdán az Eurosport szakkommentátoraként működött közre a Tour de France-közvetítésben, és szakértői meglátásai mellett saját közeljövőjéről is beszélt az adásban. A csatorna magyar honlapja összegyűjtötte a legérdekesebb megszólalásokat, ezekből válogattunk.

A magyar bajnok kerékpáros idén második idényét teljesíti a Groupama–FDJ-ben, szerződése az év végéig szól a francia csapattal. Valter arra számít, hogy jövőre is folytatódik a közös munka.

– Szeretek az FDJ-nél tekerni, szeretek velük lenni, a franciám is egyre jobb. Még nincs megegyezés, ők általában az év vége felé szoktak hosszabbítani. De biztos, hogy fogok ajánlatot kapni tőlük. Jól érzem magam a csapatnál, nagyon jó a hangulat – árulta el a magyar kerekes, aki csapata talán három legnagyobb sztárját, Arnaud Démare-t, Thibaut Pinot-t és David Gaudut név szerint is dicsérte, ugyanakkor azt is elárulta, hogy adott esetben más csapatok ajánlatát is meghallgatja.

Valter Attila eddig háromszor indult Grand Touron, mindannyiszor a Giro d’Italián. Tavaly viselhette az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót is, míg idén a magyarországi rajt miatt volt különleges számára az olasz körverseny.

A magyar kerekes azonban szívesen kipróbálná magát egy másik háromhetesen is, akár már az idei Vuelta a Espanán.

– Sokan vagyunk a csapatban, és vannak, akik nem indultak még háromhetesen, szóval tekintettel kell lennem a többiekre. Szeretnék eljutni arra a szintre, hogy majd én dönthessek arról, hol szeretnék indulni. A vezetésnek mondtam, hogy fejben készen állok a Vueltára, nagyon motivált vagyok. A bő keretben ott vagyok, ha kell egy hegyimenő, beraknának a sorba, de ha Pinot vagy Gaudu indulni akarna, akkor hét hely van tizenöt emberre. Nekem tetszik amúgy a Vuelta stílusa, bár valószínűleg nagyon meleg lesz, ami azért fontos, mert az idén valamiért nem viselem olyan jól. Pont a meleg miatt lehet ez egy nagyon nehéz verseny.

A Vueltán már bizonyított versenyzők közé tartozik Hugh Carthy, aki 2020-ban a harmadik helyen zárta a spanyol körversenyt. Valter Attilának még sincs jó véleménye a brit kerekesről.

– Hugh Carthy egyáltalán nem tud kerékpározni, igyekszem nem mellé kerülni a mezőnyben. Ezt azért mondom ki ennyire bunkón, mert ő maga is úgy viselkedik a versenyek alatt.

Éppen a Tour de France szerdai szakaszán láthattuk, hogy a bukásokat olykor nem a kevésbé technikás kerekesek, hanem a nézők okozzák. Valter Attila a szurkolókról is elmondta a véleményét.

A szurkolókat szeretem, sokkal rosszabb volt, amikor úgy kellett versenyezni, hogy nem lehettek ott. De van az a típus, aki az út szélén áll, és azt várja el, hogy te kerüld ki. Az azért probléma.

A Vuelta tehát még kérdéses, az viszont már biztos, hogy Valter Attila Spanyolországban versenyez legközelebb: július 30-án a San Sebastian-i egynapos versenyen áll rajthoz. A további programtervben két augusztusi, franciaországi és két szeptemberi, kanadai viadal szerepel, de ezekről Valter talán nem bánná, ha le kellene mondania, hiszen időben ütik a Vueltát.

Borítókép: Valter Attila (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.