Váratlanul véget ért Bondár Anna menetelése

A kilencedik helyen kiemelt Bondár Anna két játszmában kikapott az amerikai Bernarda Perától a budapesti salakpályás női tenisztorna elődöntőjében.

Forrás: NSO2022. 07. 16. 17:19
2022.07.16 Hungarian Grand prix Bondar-Pera Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 53. helyén álló Bondár Anna remekül kezdett, rögtön elvette a 130. helyen rangsorolt amerikai, Bernarda Pera első adogatójátékát, s hamar elhúzott 3:0-ra az első játszmában. Innentől kezdve viszont gyökeresen megváltozott a játék képe. Bondár visszaesett, az utolsó játékot leszámítva pontot is alig tudott szerezni a 27 éves amerikai ellen, aki zsinórban háromszor elvéve az adogatását, bő háromnegyed óra alatt 6:3-ra behúzta az első szettet.

A második játszma sem sokat változott, Bondár ismét elbukta a szervajátékát, majd sorozatban kilenc elvesztett játék – köztük négy adogatójáték – után hozta ismét az adogatását. Bondár a szett elején beszedett brékhátrányát lélektanilag talán a legjobb pillanatban vette vissza: 5:3-nál, amikor Pera a meccsért adogatott. Hiába volt azonban a jó pillanatban visszaszerzett adogatójáték, Bondár a sajátját megint nem tudta hozni, így az amerikai a második játszmát 6:4-re megnyerte 49 perc alatt.

A budapesti torna selejtezőjéből induló Pera korábban kilenc ITF-tornát nyert egyesben, WTA-viadalon csupán az idei 125-ös karlsruhei tornán jutott döntőbe, 250-esen még nem, vagyis a Római Teniszakadémián pályafutása eddigi legrangosabb sikeréért mérkőzhet a vasárnapi döntőben a szerb Alekszandra Krunics ellen.

WTA 250-es torna, Budapest, elődöntő: Bernarda Pera (amerikai)–Bondár Anna (magyar, 9.) 6:3, 6:4.

Borítókép: Bondár remekül kezdett, de aztán visszaesett (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.