A Dortmund segít a Fehérvárnak, az oroszellenes szankció nem

Nagy valószínűséggel továbbjut a Fehérvár labdarúgó-csapata az Európa-konferencialiga (Ekl) selejtezőjének következő fordulójába, amelyben a német élvonalbeli Köln lesz az ellenfele. Az a csapat, amelynek a legjobbját elvitte a hererákos csatára helyére a Dortmund, így a leendő német ellenfél most az oroszellenes szankciót kihasználva próbál új góllövőt szerezni.

Magyar Nemzet
2022. 08. 09. 19:59
Zenit St. Petersburg V Krasnodar - Russian Premier League
Zenit St. Petersburg V Krasnodar-Russian Premier League Fotó: Europress/AFP/Mike Kireev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki hitte volna, hogy nyári átigazolása a Dortmundból a Manchester Citybe olyan láncreakciót indít el, amely a Fehérvár sorsára is komoly hatással lehet majd?

Kezdjük az elejéről! Haaland hatvanmillió euróért Angliába igazolt, a Dortmund pedig 31 millióért megszerezte Sebastien Hallert a helyére, aki az Ajax színeiben holland gólkirály lett a legutóbbi idényben. Igen ám, de a felkészülés alatt kiderült, hogy Hallernek rosszindulatú hererákja van, kemoterápiás kezelésre szorul, futballozni egy darabig biztos nem tud.

A Dortmund emiatt ötmillióért gyorsan megvette Anthony Modestét a Kölntől, aki az előző évadban a csapat legjobbja volt, 32 bajnokin húsz gólt szerezve. Mivel a Fehérvár az Ekl-selejtező harmadik fordulójának első meccsén 5-0-ra kiütötte a moldáv Petrocubot, a csütörtöki visszavágó jó eséllyel formalitás csupán, a rájátszásban pedig a Köln lesz a következő ellenfél.

Még talán örülhettek is Fehérváron, hogy a Dortmund besegített a legveszélyesebb kölni semlegesítésében. Csakhogy ezzel még nem dőlt el az összes dominó.

A Köln épp azon dolgozik, hogy minőségi csatárral pótolja Modestét, és itt jön a képbe Jhon Cordoba, aki jelenleg az orosz Krasznodar játékosa. Papíron, azonban az oroszok háborúja miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azt a szankciót hozta, hogy aki távozni szerezne Oroszországból, az szabadon megteheti, hiába van élő szerződése.

Így hát Cordoba 2025-ig érvényes szerződése sem ér semmit, a Krasznodar kénytelen lesz elengedni. Márpedig a kolumbiai válogatott csatár 2017 és 2020 között már erősítette a német együttest, amelynek színeiben 85 mérkőzésen 37 gólt szerzett, tehát igencsak veszélyes támadó.

És a Fehérvár ellen akár már játszhat is, ha létrejön az üzlet.

Borítókép: Jhon Cordoba a Krasznodarban (Foró: Europress/AFP/Mike Kireev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.