Díjazták a martonvásári huszárok vágtáját a Giro d’Italián + videó

A martonvásári Szent László Völgye Lovas Hagyományőrző Egyesület által bemutatott vágta kapta a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen a „legkreatívabb szurkolói aktivitás” díjat, amelyet a viadal olasz jogtulajdonosai és a Nemzeti Sportügynökség szakemberei ítéltek oda az esemény magyarországi nyitószakaszán bemutatott produkcióért.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 11:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Giro d’Italia három magyarországi szakaszának több ikonikus pillanata is akadt, de ezek közül is kiemelkedett az első napon, május 6-án a Budapest–Visegrád etapon a martonvásári huszárok akciója. A Szent László Völgye Lovas Hagyományőrző Egyesület tagjai egy rövid szakaszon az olasz körverseny mezőnye mellett vágtattak. S ezt a produkciót ma díjazták.

A díj átadására Martonvásáron került sor. A Martonvásár Városi Közszolgáltató NKft. keretein belül működő MartonKult iroda közleménye szerint a produkcióval a Fejér megyei település szándéka az volt, hogy ne csak Martonvásár, de egész Magyarország jó hírét vigye a világban, és pozitív országimázst közvetítsen. A közlemény szerint a vágtát többször is elpróbálták az esemény előtt, az öt lovason kívül a huszáregyesület további három tagja segítette a helyszínen a produkció megfelelő megvalósulását. A vágtáról kisfilm is készült, amelyet a későbbiekben esemény- és városmarketing-célokra kívánnak használni.

„A huszárvágtáról készült kisfilm sikere az esemény napján és az azt követő időszakban uralta a közösségimédia-felületeket, és egyöntetű elismerést hozott Martonvásár és a huszáregyesület számára” – áll a közleményben. 

Az idei Giro d’Italia első három szakaszát rendezték Magyarországon, a Budapest–Visegrád nyitóetap után egy fővárosi időfutamot, majd a Kaposvár–Balatonfüred útvonalat teljesítette a mezőny.

Borítókép: A huszárok sokat dobtak a Giro hangulatán (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.