Hatalmas lépést tett a válogatott az elitben maradás felé

A magyar női jégkorong-válogatott kétgólos hátrányból fordítva 4-2-re legyőzte a német csapatot a dániai elitvilágbajnokság első fordulójában csütörtökön.

Forrás: MTI2022. 08. 25. 18:11
jégkorong válogatott
Forrás: MJSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indult jól magyar szempontból a torna, a németek Luisa Welcke szólója révén már a 2. percben bevették Németh Anikó kapuját. Aztán Laura Kluge is betalált kipattanóból, ám 25 másodperc múlva a hátvéd Kiss-Simon Franciska távolról, takarásból szépített.

A fordulást követően Kiss-Simon emberelőnyben egyenlített, ráadásul Szamosfalvi Petra kiállítása alatt Jókai-Szilágyi Kinga lőtt gólt. A záró játékrészben erősen nyomtak a németek, egyszer a felső kapuvas mentett Németh helyett. A hajrában sikerült kivédekezni egy újabb emberhátrányt, majd amikor a rivális lehozta kapusát, Seregély Míra állította be a végeredményt.     

A sikerrel Pat Cortina szövetségi kapitány együttese komoly lépést tett a bennmaradás, illetve a negyeddöntőbe jutás felé. A magyar válogatott pénteken 19 órakor a csehekkel, vasárnap 17.00-kor a házigazda dánokkal, majd hétfőn 19.30-kor a svédekkel találkozik. Az ötös utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, míg a legjobb három a negyeddöntőben folytatja.

Eredmények:

B csoport, 1. forduló (Frederikshavn):
Magyarország–Németország 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)
Gól: Kiss-Simon (11., 24.), Jókai-Szilágyi (36.), Seregély (60.), illetve Welcke (2.), Kluge (11.)

Az A csoportban:
Egyesült Államok–Japán 10-0 (4-0, 5-0, 1-0)

 

Borítókép: Remek sikerrel kezdett a magyar válogatott (Forrás: MJSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.