Itt az igazság Szoboszlai jövőjéről – megszólalt a menedzser

Még Marco Rossi szövetségi kapitány is nyilatkozott arról a napokban, hogy Szoboszlai Dominik számára előrelépést jelentene az RB Leipzigtől a Napoli csapatához szerződni a nyáron, miután Olaszországban arról cikkeztek, hogy az olasz futballklub 30 millió eurót sem sajnálna a magyar középpályás megszerzésére. Megkérdeztük Szoboszlai menedzserét az ügyben.

2022. 08. 04. 16:00
Bayer 04 Leverkusen vs RB Leipzig
epa09895028 Leipzig's Dominik Szoboszlai (front) celebrates with teammates after scoring the 1-0 lead during the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and RB Leipzig in Leverkusen, Germany, 17 April 2022. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mióta Szoboszlai Dominik 2021 januárjában az RB Leipzig játékosa lett, nem először vetődött fel az esetleges eligazolásának a lehetősége. A tavasszal állítólag konkrét ajánlatot tett érte a német klubnak a spanyol élvonalbeli Real Sociedad, ám akkor a Lipcsében maradás mellett tette le a voksát a 21 éves középpályás és a menedzsmentje. Mi a helyzet most?

– Mi nem foglalkozunk az átigazolási pletykákkal, de annyit elmondhatok, hogy jelen pillanatban egyáltalán nem szerepel a terveink között Dominik klubváltása – válaszolta határozottan lapunk kérdésére Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere. – Dominik a kezdőcsapat tagja volt a két felkészülési mérkőzésen a Southampton és a Liverpool ellen, ahogy az idény első tétmeccsén, a Bayern München elleni szuperkupán is. 

A vezetőedző számol vele, a klubnak nagy céljai vannak, ráadásul a BL-ben szerepelnek az ősszel. Elsüthetném a klisét, hogy a futballban gyorsan változhatnak a dolgok, de nem gondolom, hogy most bármi okunk lenne a váltáson töprengeni.

A Napoli-vonal apropóját az adta, hogy az olasz klubból a nyáron távozhat az egyik támadó középpályás, a lengyel válogatott Piotr Zielinski, aki iránt az angol West Ham United érdeklődik, és olasz források szerint az ő pótlására vetődött fel Szoboszlai megszerzése. A pletykának Marco Rossi szavai adtak sújt, aki a Corriere dello Sportnak így nyilatkozott:

Szoboszlai a Napoliban? Ez egy újabb előrelépés lehetne a karrierjében, de az átigazolásnál sok mindent figyelembe kell venni.

Jelen pillanatban egyébként Zielinski még a Napoli labdarúgója, de ha valóban elhagyja Nápolyt, a klubnak valószínűleg más alternatívát kell keresnie Szoboszlai helyett.

– Örömteli, hogy Dominik sok csapatnak azonnali megoldást jelenthetne, így amikor távozik valahonnan egy fontos játékos, akkor képbe kerül az ő neve is – jegyezte meg Esterházy, akinek a szavaiból ítélve fel kell készülni arra, hogy a jövőben is lehetnek hasonló híresztelések.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai a Bayern München ellen gólpasszt adott Fotó: Clemens Bilan

Szoboszlai pályafutását évek óta tudatosan építik, a döntéseket nem az aktuális hullámok határozzák meg. A játékos jelenlegi szerződése hosszú távra, 2026-ig szól a Leipziggel, amelyben a kezdeti sérülése után az előző idénye volt a bemutatkozás éve. A 31 Bundesliga-meccs hat góllal és nyolc gólpasszal elsőre egyáltalán nem volt rossz, még ha a játékpercek száma miatt (1536) lehetett is némi hiányérzet.

Ahogy azt Esterházy kiemelte, Domenico Tedesco vezetőedző a nyáron eddig a kezdőben számolt Szoboszlaival, aki a Southampton ellen 70, a Liverpool ellen 60 percet játszott az edzőmeccseken, a Bayern München ellen 5-3-ra elveszített Német Szuperkupán pedig 91 percig volt a pályán, és gólpasszt adott. Az e hétvégén kezdődő Bundesliga-évadban (a Leipzig vasárnap Stuttgartba látogat) Szoboszlai a tervek szerint előrébb léphet a lipcsei rangsorban, amit érdemes kivárni.

Borítókép: Szoboszlai Dominik idén továbbra is a Leipzig mezében ünnepelne (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.