Orbán gólt fejelt, de Schäfer nyerte a magyar Bundesliga-rangadót

Willi Orbán gólt szerzett a magyar rangadón, de a győzelemnek Schäfer András örülhetett a Bundesliga 3. fordulójában. Az Union Berlin hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott az RB Leipzig ellen.

Magyar Nemzet
2022. 08. 20. 20:33
null
Union Berlin's Surinamese forward Sheraldo Becker (R) celebrates with teammates after scoring a goal during the German first division Bundesliga football match 1 FC Union Berlin v RB Leipzig in Berlin on August 20, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: AFP/Odd ANDERSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szárnyaszegett magyar rangadóra került sor a Bundesligában, hiszen a vendég lipcseieknél az előző fordulóban kiállított az eltiltását töltötte, a csapatkapitány pedig ágyéksérülés miatt nem állt rendelkezésre. Ugyanakkor az Unionban – az idényben először – a kezdőben kapott helyet, a Leipzignél pedig viselte a csapatkapitányi karszalagot Gulácsi távollétében.

A meccs elején a Leipzig volt az aktívabb, Timo Werner a kapufát is eltalálta és Orbánnak is volt egy veszélyes fejese, de a 32. percben egy gyors kontra végén az Union szerezte meg a vezetést Siebatcheu révén.

Aztán hat perc alatt sokkolták a berliniek Domenico Tedesco csapatát, hiszen a 38. percben már 2-0-ra nőtt a hazai előny, ebben a találatban ráadásul Schäfer is fontos szerepet játszott, ugyanis ő szerzett labdát a saját térfelén, majd egyből támadásba hozta az Union-gépezetet, amelynek végrehajtója ezúttal Becker volt.

Fordulás után az Union masszívan védekezett, amivel a Leipzig nem tudott mit kezdeni, hiába rúgtak 13 szögletet a meccsen, aránylag kevés veszélyt okoztak. A reményt Orbán gólja adta meg a vendégek számára, hiszen a 83. percben végre célba talált egy lipcsei szöglet, a magyar védő közelről fejelt a kapuba.

Orbán idénybeli első gólja azonban csak szépségtapasz lehetett, az Union 2-1-re legyőzte a Leipziget.

Schäfert a 74. percben cserélték le, Orbán végig a pályán maradt. A Leipzig gyengén kezdte a szezont, három forduló alatt egyszer sem nyert, két pontja van. Az Union viszont két győzelemmel és egy döntetlennel ugyanakkor a második helyen áll.

A nap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a Sallai Rolanddal felálló Freiburg 1-0-s győzelmet ünnepelt Stuttgartban, a válogatott szélsőt a 60. percben cserélték le.

A forduló eddigi legnagyobb fordulatára Dortmundban került sor, ahol a Werder Bremen 3-2-es győzelmet aratott. A hazaiak a papírformának megfelelően vezettek, ami azt illeti a hajrában már 2-0-ra, ám a brémaiak a 89. percben szépítettek, aztán az ötperces hosszabbításban előbb egyenlítettek, majd fordítottak. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.