„Rászolgálunk a kritikára, de én nem bírálom a játékosaimat”

Sztanyiszlav Csercseszov elismeri, a Qarabag rászolgált a győzelemre, de nem veszti el a hitét a csapatában. A Ferencváros vezetőedzője úgy fogalmazott, minden évben a Bajnokok Ligája az elsődleges cél, de folytatni kell a munkát és jól szerepelni az Európa-ligában.

2022. 08. 09. 22:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elméletileg fel voltunk készülve, de a gyakorlat mást mutatott. Az történt, mint a Slovan ellen, a rossz kezdés meghatározta az egész mérkőzést, amiből nem is jöttünk ki jól – értékelte a meccset Sztanyiszlav az FTC vezetőedzője a Qarabag ellen 3-1-re elvesztett hazai mérkőzés, a Bajnokok Ligája selejtezőjétől való búcsú után.

A védelem súlyos és gyakori bizonytalanságai miatt nem akart felelősöket megnevezni.

– Nem lehet külön választani a csapatrészeket, sőt olykor éppen a védelem segítette ki a csapatot – jegyezte meg.

Túl nagy volt-e az önbizalom az első meccs után? – kérdezték tőle.

– Az önbizalom mindig segít, erre nem lehet fogni a vereséget. Ez egy Bajnokok Ligája-selejtező volt, amit elvesztettünk 3-1-re, ami után nekem hideg fejjel kell reagálnom. Sok dolgunk van, amit röviden már meg is beszéltünk a játékosokkal.

Kérdésünkre, hogy az Európa-liga jelent-e elég motivációt a csapatnak, az orosz tréner így felelt:

– Úgy gondolom, minden évben a Bajnokok Ligája a cél, ahogy az ellenfélnek is. Nagyon erős riválissal találkoztunk, ilyen meccsen nem kell motiválni a játékosokat. Az Európa-ligára is fel kell készülnünk lelkileg.

– Kikaptunk, megérdemeljük a kritikát, személy szerint én is. Nekem azonban nem az a dolgom, hogy bíráljam a játékosokat, hanem azt kell megvizsgálnom, a jövőben hogyan folytassuk a felkészülést. A Qarabag a mai napon megérdemelten győzött, dolgoznunk kell tovább.

– összegzett ismét, a hangsúlyokat máshová téve Csercseszov.

Büszkeség és szerénység

– Nagyon nehéz győzelem volt az eredmény ellenére. Nagyon erős ellenfelünk volt, gratulálni neki és sok sikert kívánni. Miként persze a mi fiainknak és egész Azerbajdzsánnak is. Nem akarunk egyelőre a folytatáson gondolkozni, egyelőre örülünk ennek a sikernek – értékelte a mérkőzést Gurban Gurbanov.

A Qarabag vezetőedzője újfent kifejezte a tiszteletét Sztanyiszlav Csercseszovnak, nem is akart abba belemenni, hogy taktikailag felülmúlta volna a kollégáját.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszovot olykor szétvetette a düh

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.