Reagált a magyar futballklub az antiszemita rigmusokra

Hétfőn az MTK hazai pályán 2-1-re legyőzte a Szegedet az NB II első fordulójában, de nem az eredmény, hanem a vendégszurkolók viselkedése miatt került a reflektorfénybe a mérkőzés. A szegedi drukkerek egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el az MTK stadionját és környékét, ami miatt a fővárosi klub ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 17:01
null
Fotó: HG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szeged a hivatalos honlapján reagált a történtekre. A rövid közleményt változtatás nélkül közöljük:

Klubunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől. Az ügyben tett feljelentéshez kapcsolódó eljáráshoz minden támogatást megadunk a hatóságoknak, és annak lezárása után az érintett szurkolókkal szemben saját hatáskörben szankciókat hozunk.

Borítókép: Az MTK stadionja (Fotó: Mtkbudapest.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.