Szoboszlai bűnhődik, de Gulácsi is kimarad az RB Leipzig csapatából

Magyaros rangadó lesz a Bundesliga hét végi 3. fordulójában: a tavalyi szezonban ötödik helyen zárt Union Berlin, Schäfer András együttese szombaton a legutóbb negyedik RB Leipziget, vagyis Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik együttesét fogadja. De Szoboszlai és Gulácsi sem léphet pályára.

Magyar Nemzet
2022. 08. 18. 14:36
GULÁCSI Péter
Glasgow, 2022. május 6. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én. Fotó: MTI/EPA/Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Union Berlin a nyitókörben berlini derbin 3-1-re legyőzte a Herthát, Schäfer az utolsó húsz percre állt be, majd az Union gól nélküli döntetlent játszott Mainzban, honfitársunk ezúttal fél órát kapott csereként. Az Unionnak így négy pontja van, az RB Leipzignek viszont csak kettő, mert Stuttgartban, majd otthon a Köln ellen is döntetlenre végzett (1-1, 2-2). A kapuban a védelemben alapember, kezdőként végig pályán voltak, míg Szoboszlai előbb csereként fél órát volt pályán, majd kezdett, de az első félidő végén 1-1-es állásnál kiállították. Ellenfele szorításából próbált szabadulni vehemensen, egy szerencsétlen mozdulatot tett, ami a játékvezető szigorúan szándékos könyöklésnek ítélt. Szoboszlai a piros lapja miatt kétmeccses eltiltást kapott, így a berlini találkozón Domenico Tedesco vezetőedző nem számíthat rá.

Miként Gulácsira sem, ez ma délután derült ki. A magyar válogatott kapusa combizomsérülést szenvedett a Köln elleni mérkőzésen, így a 31 éves Janis Blaswich áll a helyére.

– Ez inkább csak óvintézkedés, túl nagy lenne a kockázat, ha pályára küldeném Pete-et. Janis tapasztalt és nagyon jó kapus, keményen edz, és már nagyon várja már a meccset. Ahogy mi is – mondta Tedesco. 

– Minden tiszteletem a Stuttgarté és a Kölné, de ezeken a meccseken nekünk hat pontot kellett volna szereznünk, nem kettőt – szögezte le Oliver Mintzlaff, a lipcseiek sportigazgatója még a múlt hét végén. A Köln ellen a Chelsea-től visszatért Timo Werner és az év játékosává választott Christopher Nkunku is betalált a kapuba, ami bizakodásra adhat okot Lipcsében.

Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy az Union Berlin a tavalyi szezon végét is nézve klubrekordot jelentő kilenc mérkőzéses veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a Bundesligában. Ám Schäferék ellen szól, hogy az előző három összecsapásukat elvesztették a Leipziggel szemben.

A sorozatban 11. bajnoki címére hajtó Bayern München két győzelemmel nyitott, és a most feljutott, még pont nélküli Bochum ellen is a bajorok lesznek a favoritok a forduló vasárnapi zárómeccsén. A másik százszázalékos együttes, a legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmund a két döntetlennél tartó Brement fogadja, míg a Sallai Rolandot foglalkoztató, hárompontos Freiburg az egy ponttal kevesebbet gyűjtött Stuttgarthoz utazik.
  
Bundesliga, 3. forduló:
péntek:
Borussia Mönchengladbach–Hertha BSC 20.30

szombat:
Wolfsburg–Schalke15.30  
Augsburg–Mainz 05 15.30  
Borussia Dortmund–Werder Bremen 15.30  
Bayer Leverkusen–Hoffenheim 15.30  
Stuttgart–Freiburg 15.30  
Union Berlin–RB Leipzig 18.30  

vasárnap:
Eintracht Frankfurt-–Köln 15.30  
Bochum–Bayern München 17.30

Borítókép: Gulácsi Péter szombaton nem állhat az RB Leipzig kapujába (Fotó: MTI/EPA/Robert Perry)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.