Gólt sem engedélyeztünk a románoknak, jönnek a spanyolok

Gólt sem engedélyezett Romániának a magyar női vízilabda-válogatott, 22-0-ra nyerte meg az utolsó csoportmeccsét a Splitben zajló Európa-bajnokságon. A kiütéses győzelemnél is jobb hír, hogy Szilágyi Dorottya visszatérhetett a csapatba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 03. 11:17
null
20220903 SPLIT Magyarország Románia vízilabda EB női válogatott Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A csoport három gyengébb csapata, Németország, Horvátország és Románia közül Románia számított a leggyengébbnek, hiszen korábban kikapott Németországtól és Horvátországtól is.

A mérkőzés egyetlen izgalmat tartogatott. Szilágyi Dorottya a németek ellen kapott kemény ütés után a horvátok elleni meccset kihagyta, vártuk, visszatérhet-e a magyar válogatottba, és ha igen, akkor milyen formában. Nos, visszatért és jól játszott, három gólt is dobott. Ismét Gurisatti Gréta volt a legeredményesebb, ezúttal öt gólig jutott.

Magyarország a Görögország (9-8) és a Hollandia (13-4) ellen elszenvedett vereség után tehát sallangmentesen hozta a kötelezőt a csoportkörben, és harmadik helyen zárt az A jelű hatosban. A hétfői negyeddöntőben 19 órától a B csoport második helyezettjével, Spanyolországgal mérkőzik.

A spanyolok játéka, két erős centere általában nem fekszik a mieinknek, Keszthelyi Rita és nélkül csúcsformára lesz szükség a győzelemhez.

– Örülök, hogy nem kaptunk gólt. Minden ellenfelünknek megadjuk azt a tiszteletet, hogy teljes erőbedobással küzdünk. A meccs előtt tartottunk egy testébresztő úszást reggel 6-kor a tengerben, utána pedig egy komplett edzést – mondta Bíró Attila, majd kitért Szilágyira, aki azért játszott, hogy sérülése után legyőzze kisebb-nagyobb félelmeit. Ennek eleget tett, gólokat is lőtt, így ő és az egyre inkább formába lendülő Parkes is hasznos tagja lesz a csapatnak a hétfői fontos összecsapáson.
Szilágyi megerősítette, nagyon várta, hogy ismét medencébe ugorhasson, a szája alatt lévő sérülése pedig legfeljebb az evésben zavarja. A meccsel kapcsolatban megjegyezte, kisebb cél volt, hogy ne kapjanak gólt.

Vízilabda Európa-bajnokság, nők, csoportkör, A csoport, 5. forduló:
Magyarország–Románia 22-0 (7-0, 4-0, 6-0, 5-0)
Magyar gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi, Parkes, Horváth 3-3, Máté, Faragó, Leimeter 2-2, Vályi, Mahieu 1-1.

Borítókép: A visszatért Szilágyi Dorottya (balra) nem kímélte magát (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.