Gyarapodnak az eurómilliók a Fradi bankszámláján

Minden előzetes várakozást felülmúl a Ferencváros labdarúgó-csapatának eddigi szereplése az Európa-liga csoportkörében. A két meccsen szerzett hat ponttal anyagilag is nagyot kaszált a magyar bajnok, amely összességében már közel hatmillió eurót keresett az El-ben. És hol van még a vége?

Magyar Nemzet
2022. 09. 16. 9:18
Európa-liga csoportkör - AS Monaco-Ferencváros Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) busás pénzdíjjal honorálja a jó teljesítményt az Európa-ligában is – még ha az összegek nem is olyan jelentősek, mint a Bajnokok Ligájában.

A Fradi a csoportkörbe jutásért 3,63 millió eurót kapott, amin felül az elmúlt tízéves UEFA-együtthatója alapján további 924 ezer euróra volt jogosult. Ezek azok az összegek, amelyekkel már az első meccs előtt is kalkulálhatott a klub.

Csakhogy az UEFA a csoportkörben minden egyes megszerzett pontért további 210 ezer eurót fizet a csapatoknak. Mivel a Fradi az első fordulóban hazai pályán 3-2-re legyőzte a török Trabzonsport, majd csütörtökön a francia AS Monaco otthonában is nyert 1-0-ra, mind a hat pontot megszerezte, amit eddig lehetett. Azaz a két bravúrgyőzelemmel máris 1,26 millió eurót kaszált a Fradi a csoportkörben.

Összességében pedig már 5,814 millió eurót (mintegy 2,3 milliárd forintot) keresett az FTC a nemzetközi szereplésével.

És ezzel természetesen még nincs vége. A következő két mérkőzését a papíron leggyengébb ellenfél, a csoportban jelenleg pont nélkül álló Crvena zvezda ellen vívja a Fradi, amelytől most már szinte elvárás, hogy azokon a találkozókon legalább négy pontot szerezzen, ami ugye további eurómilliókat jelentene.

A Monaco elleni győztes gól szerzője, Vécsei Bálint pedig már arról beszélt, hogy tovább szeretnének jutni a csoportkörből, és a Crvena zvezda elleni két meccs ebből a szempontból is kulcsfontosságú lesz. Mindenesetre a csoport első helyéért újabb 1,1 millió, a másodikért pedig 550 ezer euró járna. Tehát még sok pénzt kereshet a Fradi az Európa-ligában az eddig megszerzett közel hatmillió eurón felül is.

Borítókép: és a Fradi játékosai ünneplik a sikert Monacóban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.