Megfosztják az ülésétől a kivételt képező pilótát

Nem hosszabbítják meg az idény végén lejáró szerződését Nicholas Latifinek, a Formula–1-es Williams istálló kanadai versenyzőjének, aki így távozik a csapattól.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 23. 13:06
F1 Grand Prix of Italy - Previews Nicholas Latifi
Nicholas Latifi driving the (06) Williams Racing FW44 during the driver press conference of F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 8, 2022. (Photo by Luca Rossini/NurPhoto) (Photo by Luca Rossini / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit alakulat pénteken jelentette be Nicholas Latifi távozását, és hozzátette, hogy a thaiföldi Alexander Albon jövő évi csapattársának kilétéről a megfelelő időpontban számol majd be.

A 27 éves Latifi az egyetlen állandó szerződéssel rendelkező pilóta a mostani szezonban, aki még nem szerzett pontot. A kanadai versenyző 2020-ban mutatkozott be a Formula–1-ben, azóta 55 futamon indult, de csak kettőn tudott világbajnoki pontokat gyűjteni: a tavalyi Magyar Nagydíjon nyolcadikként ért célba, aztán Sebastian Vettel (Aston Martin) utólagos kizárása miatt hivatalosan hetedik lett, majd az azt követő belga versenyen – amelyet a heves esőzés miatt nem tudtak teljesíteni a versenyzők – kilencedikként értékelték.

Míg Latifi távozásával egy ülés felszabadul, az Alpha Taurinál viszont már elvileg megvan a jövő évi pilótapáros, ugyanis az istálló csütörtökön közölte, szerződést hosszabbított Cunoda Jukival, aki így a harmadik idényét kezdheti meg 2023-ban a királykategóriában. A 22 éves japán versenyző csapattársa jelen állás szerint Pierre Gasly lesz. A francia már júliusban aláírta az új kontraktusát az Alpha Taurival, azóta viszont összeboronálták őt az Alpine-nal, amely az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso utódját keresi. A Williams és az Alpine mellett még az Alfa Romeónál és a Haasnál van kiadó hely.

A 2023-as versenyzőlista:

Mercedes:
(brit)
George Russell (brit)

Red Bull:
(holland)
Sergio Pérez (mexikói)

McLaren:
Lando Norris (brit)
Oscar Piastri (ausztrál)

Ferrari:
Charles Leclerc (monacói)
Carlos Sainz (spanyol)

Aston Martin:
Fernando Alonso (spanyol)
Lance Stroll (kanadai)

Alpine:
Esteban Ocon (francia)
?

Alpha Tauri:
Pierre Gasly (francia)
Cunoda Juki (japán)

Alfa Romeo:
Valtteri Bottas (finn)
?

Haas:
Kevin Magnussen (dán)
?

Williams:
Alexander Albon (thaiföldi)
?

Borítókép: Nicholas Latifi az Olasz Nagydíj előtti sajtótájékoztatón (Fotó: Luca Rossini/NurPhoto/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.