időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Sallai Roland a novemberi válogatott meccsekre már visszatérne

Pajor-Gyulai László
2022.09.29. 10:29 2022.09.29. 14:04
Sallai Roland a novemberi válogatott meccsekre már visszatérne

Sallai Roland súlyos szemsérülést szenvedett szeptember 3-án, néhány nappal később megoperálták, és ezért nem játszhatott a válogatottban Németország és Olaszország ellen. A Freiburg légiósának az édesapja, Sallai Tibor a Nemzeti Sportnak nyilatkozva beszélt fia állapotáról, aki novemberben már újra ott szeretne lenni a pályán a válogatott mérkőzésein.

Egyre jobban van Sallai Roland, de még nem tudni, mikor térhet vissza. A Freiburg magyar szélsője szeptember 3-án a Leverkusen otthonában 3–2-re megnyert mérkőzés első félidejében sérült meg, az ötödik percben szemen rúgta Jonathan Tah. Ijesztő képsorok voltak, a 25 éves futballistát hordágyon vitték le, napokig nem tudta kinyitni a bal szemét, ezért nem tudták rendesen megvizsgálni. Bár eleinte reménykedett benne, hogy nem kell megműteni, végül elkerülhetetlen volt az operáció.

 

 

A lábadozó futballista állapotáról édesapja, Sallai Tibor adott tájékoztatást a Nemzeti Sportnak:

– Jobban van, javul a szeme, de még mindig nem tökéletes. Oldalra már jobban mozog a szeme, ha lefelé néz, az még nem az igazi, de ott van a seb, amelynek meg kell gyógyulnia. Az orvosok azt mondják, körülbelül két hét múlva tökéletes lesz a szem mozgása, de biztosat majd csak akkor lehet mondani. Ő már a jövő héten szeretne labdás edzést végezni. Egyelőre biciklizhet, talán hamarosan kocoghat kicsit, de semmit sem szabad elkapkodni. Ne feledjük, még csak két hete műtötték meg, az a legfontosabb, hogy teljesen meggyógyuljon és felépüljön.

A visszatérést illetően édesapja szerint Sallai Roland derűlátó. A magyar válogatott novemberben két felkészülési meccset játszik előbb Luxemburg, majd Görögország ellen, és a futballista azokon már újra ott szeretne lenni a csapatban. Az viszont biztos, hogy a teljes gyógyulás nagyjából három hónapot vesz igénybe, így addig mindenképpen speciális arcmaszkot kell viselnie a pályán.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el. 

Borítókép: Sallai Roland nagyon várja, hogy újra pályán lehessen (Fotó: AFP/Tom Weller)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.