Sallai Roland élete teljesen megváltozott sérülése miatt

Drámai részletek derültek ki a súlyosan megsérült Sallai Roland állapotáról, ugyanis a Freiburg magyar válogatott támadójának kettős látása van, a fejében lévő fémlap pedig már élete végéig ottmarad – írja az Origó.

Forrás: Origo2022. 09. 26. 12:13
SALLAI Roland; Plea, Alassane
Mönchengladbach, 2021. április 15. Sallai Roland, a Freiburg (b) és Alassane Plea, a Borussia Mönchengladbach játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. április 3-i mérkõzésén Mönchengladbachban. MTI/EPA/Getty Images pool/Joosep Martinson Fotó: Joosep Martinson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott Sallai Rolandot két hete műtötték meg, miután arccsonttörést szenvedett a Bayer Leverkusen elleni bajnokin, jelenleg pedig otthon lábadozik. A játékos édesapja, Sallai Tibor a Blikknek elárulta, hogy a Németországban játszó magyar focista jelenleg otthon lábadozik, és a laza mozgást már elkezdheti.

Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van. 

„De ez teljesen természetes ilyen sérülés és orvosi beavatkozás után. Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben”  – mondta Sallai Tibor.

Sallai életét ugyanakkor örökre megváltoztatja ez a sérülés, mivel a lepattant csontszilánkokat meg kellett erősíteni, összekapcsolni egy kis fémlemezzel, amivel már együtt kell élnie.

Ez a fémlap most már élete végéig ott lesz a fejében, azután sem fogják kivenni, ha összeforrott a csont.

„Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete. Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk. Így majd mindig előre szólnia kell az ellenőrzéseknél, hogy fémdarab van a testében” – mondta Sallai édesapja, aki elárulta azt is, hogy fia természetesen a tévén keresztül figyeli a magyar fociválogatott Nemzetek Ligája szereplését.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: a Freiburg és Alassane Plea, a Borussia Mönchengladbach játékosa (Fotó: MTI/EPA/Getty Images pool/Joosep Martinson)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.