Gulácsi és a lipcsei magyarok csapata simán nyert, Schäfer együttese kikapott

Az RB Leipzig takaréklángon égve is simán nyert 4-0-ra a sereghajtó Bochum ellen a Bundesliga nyolcadik fordulójában. A német labdarúgó-bajnokság listavezetője, az Union Berlin meglepetésre 2-0-ra kikapott Frankfurtban.

Magyar Nemzet
2022. 10. 01. 17:23
RB Leipzig vs VfL Bochum
epa10217704 Leipzig's Dominik Szoboszlai (L) in against Bochum's Luis Hartwig (R) during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and VfL Bochum in Leipzig, Germany, 01 October 2022. EPA/FILIP SINGER CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és az első perctől kezdve tagja volt a VFL Bochum ellen pályára lépő RB Leipzig csapatának. Gulácsi és Orbán hiba nélkül oldotta meg a feladatát, Szoboszlai 73 percet töltött pályán, és elsősorban a letámadásoknál játszott fontos szerepet.

RB Leipzig vs VfL Bochum
Nkunku már hat gólnál jár a szezonban       Fotó: EPA/Filip Singer

A szezont gyatrán kezdő lipcsei csapat Timo Werner és Christopher Nkunku két-két góljával simán nyert 4-0-ra. A Chelsea-vel összeboronált francia csatár, Nkunku kapufára lőtt tizenegyese (az elsőt értékesítette az RB gólzsákja) is simán belefért a hazaiaknak. A Lipcse a középmezőnyből, a Bochum az utolsó helyről várja a folytatást.

Schafer
(piros mezben) ezúttal csere volt            Fotó: AFP/Daniel ROLAND

 Schäfer András csapata, a forduló előtt listavezető Union Berlin Frankfurtba látogatott, és 2-0-ra kikapott. A magyar válogatott középpályása az 57. percben csereként lépett pályára. 

Borítókép: Négyszer örült Gulácsi, Orbán és Szoboszlai csapata (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.