Jürgen Klopp hallani sem akar a Liverpool korábbi sztárjáról

Szerda este a Glasgow Rangers otthonában lép pályára a Liverpool a Bajnokok Ligájában, a mérkőzést felvezető sajtótájékoztató pedig kisebb balhét hozott. Jürgen Klopp nem volt hajlandó válaszolni egy újságírói kérdésre, amelyben honfitársát, a Liverpool korábbi BL-győztes középpályását idézték.

Magyar Nemzet
2022. 10. 12. 17:56
Everton FC vs Liverpool FC Jürgen Klopp
epa10156785 Liverpool manager Juergen Klopp reacts during the English Premier League soccer match between Everton FC and Liverpool FC in Liverpool, Britain, 03 September 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a legszebb napjait éli Jürgen Klopp vezetésével a Liverpool, amely a BL-ben három forduló után hat ponttal ugyan továbbjutó helyen áll, de a Premier League-ben rég nem látott mélységbe zuhanva mindössze a tizedik. Az elmúlt hét végén az éllovas Arsenal otthonában 3-2-re kapott ki a csapat, ami után menetrendszerűen érkeztek a kritikát.

Többek közt Dietmar Hamann, a Liverpoollal 2005-ben BL-győztes egykori középpályás is megszólalt: – Klopp nyomás alá került a csapat legrosszabb bajnoki rajtja után az elmúlt tíz évben. Egy ponton meg kell vitatni ebben az edző felelősségét is, és szerintem már nem vagyunk túl messze ettől.

Hamann azt is állította, hogy a Liverpoolnak szüksége lenne egy szikrára, hogy feltámadjon. Ez a kifejezés az ominózus sajtótájékoztatón is előkerült, amikor az újságíró felolvasta a szikrás gondolatot. Klopp visszakérdezett, hogy ezt ki mondta. Amikor megtudta, hogy Hamann, kissé kiakadt.

– Azért, mert korábban játszottál a Liverpoolban, még nincs jogod mindenféléket beszélni, főleg, ha fogalmad sincs a dolgokról – fakadt ki Kloppból. – Szerintem Didi Hamann nem érdemli meg, hogy idézzék őt egy kérdésben. Kérlek, fogalmazd meg a saját kérdésedet anélkül, hogy használnád a szikra kifejezést.

Nem tudni, hogy min akadt ki ennyire Klopp, hiszen a Hamann által megfogalmazott kritika még finomnak számít az angol sajtóban megszokottakhoz képest. A Liverpool korábbi legendája, Hamann egykori csapattársa, Jamie Carragher sem érti az éles reakciót.

– Nem értettem, miért reagált így Jürgen azért, mert valaki megkérdezte Hamann mondatáról, hogy szüksége van a csapatnak egy szikrára, hiszen a Liverpoolnak tényleg szüksége van rá – kezdte Carragher. – Nem tudom, honnan jöhetett ez a frusztráció. Talán történt valami köztük, amikor Didi még Németországban volt szakértő, Jürgen pedig a Dortmundnál dolgozott.

Carragher szerint mindenesetre nem téma Klopp leváltása: – Eddig nem fogunk eljutni. Klopp egy isten Liverpoolban. Én a játékosokat cserélném le, nem az edzőt.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.