Kubatov Gábor a Fradi–Monaco meccs előtt újra elnök lett

Újabb négy évre Kubatov Gábor lett a Fradi elnöke, miután a klub csütörtöki tisztújító közgyűlésén tartott szavazáson megerősítették a pozíciójában. Az egyesületet 2011 óta irányító Kubatov szerint az FTC az aranykorát éli, az AS Monaco elleni Európa-liga-meccsen pedig történelmi siker kapujában áll.

Magyar Nemzet
2022. 10. 27. 13:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Elek Gyula Arénában tartotta tisztújító közgyűlését az FTC, amelyen a klub tájékoztatása szerint Kubatov Gábor elnök mellett alelnöknek újra Nyíri Zoltánt választották meg. Az elnökségi tagok közül Bácskai János, Kökény Beatrix, Kubatov Gábor, Nyíri Zoltán, Rákosi Gyula, Rékasi Tibor, Sike András, Springer Miklós is újabb felhatalmazást kapott, valamint új tagként bekerült Szirmák Botond is.

A szavazás előtt Kubatov Gábor összefoglalta az elmúlt időszak, azaz a csaknem 12 év elvégzett fontos feladatait, külön kiemelve a kezdetek nehézségeiből felépített stabilitást, valamint megemlékezett az elmúlt négy év hazai és nemzetközi sportsikereiről, az FTC aranykorának nevezve ezt az időszakot.

A férfi labdarúgócsapat idén zsinórban a negyedik éve szerepel a nemzetközi kupák csoportkörében, és jelenleg az Európa-ligában kilenc ponttal áll, amivel új magyar rekordot állított fel. Csütörtök este az AS Monaco elleni hazai meccsen egy pont már elég lenne a tavaszi folytatáshoz legalább a harmadik számú kupasorozat, a konferencialiga egyenes kieséses szakaszában.

„Történelmi siker kapujában állunk. Utoljára 2004-ben játszott magyar csapat tavasszal nemzetközi meccset” – írta ezzel kapcsolatban a Facebook-oldalán Kubatov Gábor.

Magyar csapat legutóbb valóban 2004-ben játszott tavasszal nemzetközi kupamérkőzést, akkor a Debrecen jutott a legjobb 32 közé az UEFA-kupában, de ott kiesett a Bruges ellen.

Borítókép: Kubatov Gábor a tisztújító közgyűlésen (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.