Már két forduló után megmutatkozott a magyar fölény

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 41-24-re nyert Georgia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában. Már két kör után kettészakadt a mezőny, de a szintén százszázalékos Svájc sem jelenthet veszélyt a mieinkre, ráadásul két csapat jut tovább.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 18:38
null
Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott jól kezdte a sorozatot, szerdán Érden 13 góllal, 36-23-ra legyőzte Litvániát, s jól sikerült a folytatás is Georgia vendégeként. A Tbilisziben játszott mérkőzésen a magyar keretből ezúttal Ancsin Gábor, Hanusz Egon, Topic Petar és Sunajko Stefan maradt ki.

A meccs elején akadtak gondjai a mieinknek, Leimeter Csabát a negyedik percben piros lappal végleg kiállították, így Ilic Zoran egyedül maradt a jobbátlövő posztján, hiszen térdszalagszakadásból lábadozik. A hazaiak eleinte kimondottan jól tartották magukat, a 10. percben még döntetlen, 5-5 volt az állás. Onnan aztán Szita Zoltán zsinórban szerzett három góljával elléptek a mieink, majd Bóka és Bodó is betalált, ezzel 10-5-re vezettünk, s lényegében eldőlt a meccs.

A folytatásban már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a külöbség, illetve a magyar válogatottból ki lesz a legeredményesebb. Nos, szünetben hét góllal, 18-11-re vezettek a mieink, a második félidőben még jobban kijött a fölényük, és 17 góllal, 41-24-re nyertek. Bóka Bendegúz dobta a legtöbb gólt, szám szerint nyolcat.

A másik meccsen Svájc ismét egyetlen góllal, 27-26-ra nyert, ezúttal Litvánia vendégeként, tehát becsapós az állás, hogy két százszázalékos csapat van. Sokkal inkább az a helyzet, hogy Magyarország kiemelkedik a csoportból.

A mieink március közepén a Svájc elleni hazai mérkőzéssel folytatják szereplésüket a selejtezősorozatban. A csoportok első két-két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja jut ki a 2024-es németországi kontinenstornára.

Eb-selejtező, 2. forduló, 6. csoport:
Georgia–Magyarország 24-41 (11-18)
Magyar góllövők: Bóka 8,  Szita, Bodó 6-6, Rosta, Szöllősi 4-4, Lékai, Juhász 3-3, Rodríguez, Győri 2-2, Ligetvári, Ilic, Hornyák 1-1.
Az állás: 1. Magyarország 4 pont (77-47), 2. Svájc 4 (51-49), 3. Litvánia 0 (49-63), 4. Georgia 0 (47-65).

Borítókép: Van ok az örömre (Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.