időjárás -6°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Ki gondolta volna, hogy ennyien nézik majd Magyarországon a vb-t?!

Magyar Nemzet
2022.11.25. 14:03 2022.11.25. 14:29
Ki gondolta volna, hogy ennyien nézik majd Magyarországon a vb-t?!

Bár a labdarúgó-vb előtt lehettek kétségeink, hogy a szokatlan időpontban zajló tornát mekkora érdeklődés övezi majd Magyarországon, és a közvélemény-kutatások sem ígértek magas számokat, az első hét adatai arról tanúskodnak, hogy a világbajnokság igenis lázba hozza itthon az embereket. Naponta csaknem kétmillió fő, a népesség több mint ötöde kapcsol a mérkőzéseket közvetítő M4 Sport csatornára.

Bár még csak a csoportkörös összecsapásoknál tart a több szempontból is rendhagyó katari futball-vb, fordulatokban már most bővelkedik a világverseny. Olyan, a vb-címre is esélyes csapatok okoztak meglepetést a vereségükkel már az első körben, mint az argentinok vagy a németek, s az M4 Sport közvetítéseiben láthattunk csodagólt is, amit a brazil Richarlison szerzett, de 11-esből betalált Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is – utóbbi persze nem lehetett boldog a lefújás után.

A Katarban, első ízben arab országban és a szokásostól eltérően nem nyáron rendezett világbajnokságon a közmédia sportcsatornájának nézettsége már most rendkívül magas.

Népszerű az M4 Sport

Az M4 Sportra kapcsolók száma megduplázódott a vb kezdete óta, az év eddigi átlagához képest most naponta csaknem kétmillió fő, a népesség több mint ötöde kapcsol a legnézettebb hazai sportcsatornára. A vb iránti érdeklődést jelzi az is, hogy eddig a népesség mintegy harmada, 31 százaléka kapcsolódott be az M4 Sport valamelyik vb-vel kapcsolatos műsorára. A délutáni és esti mérkőzésekbe több mint egymillió néző kapcsolódik be legalább egy percre, az átlagos nézettségük pedig bőven félmillió fölött van. (A felmérést a Nielsen Közönségmérés és a Gemius-DKT, illetve a Gemius Prism végezte.)

Az M4sport.hu weboldal iránt is megnőtt az érdeklődés, a napi látogatók száma másfélszeresére emelkedett a vb vasárnapi indulása óta. Sokan nézik élőben az M4 Sport csatornát az online felület segítségével is, a négy nap alatt félmillió főt regisztrált a Gemius rendszere. Legtöbben az Argentína–Szaúd-Arábia mérkőzést nézték ezen a felületen, több mint százezer fő.

A mérkőzéseket élőben kizárólag az M4 Sporton, az M4 Sport+-on és az M4sport.hu oldalon követhetik.

A legutóbbi Európa-bajnoksághoz hasonlóan kábeles előfizetéssel Erdélyben és a Felvidéken is elérhetővé tette a közmédia a torna mérkőzéseit. 

A naponta négyszer látható csoportmérkőzések mellett mindennap összefoglalókkal kezdhetik és zárhatják a napot a nézők. Az online felhasználókra is gondolt a közmédia, hiszen az M4 Sport applikáció az élő közvetítések mellett folyamatosan exkluzív érdekességekkel, statisztikákkal, unikális tartalmakkal készül. Az applikációban valamennyi M4 sportos tartalom elérhető, sőt a felhasználók rövid szöveges üzenetben értesülhetnek a lényeges történésekről, és minden eddiginél több statisztikával is találkozhatnak.

Minden nap jelentkezik a Gurulj be lassítva is! podcast

A sportcsatorna mindezeken túl szeretné a világbajnokság hangulatát is minél közelebb hozni a nézőkhöz, ezért a torna ideje alatt a helyszínről minden nap jelentkezik a Gurulj be lassítva is! podcast. Ebben a helyszínen tartózkodó kommentátorok – Hajdú B. István, Ujvári Máté és Varga Ákos, valamint a két vb-újonc Varga Péter és Tóth Attila – számolnak be tapasztalataikról, találkozásaikról a szurkolókkal, arról, hogy milyen a katari vb a kamerákon és a stadionokon kívül, továbbá szakmai meglátásaikat is megosztják a hallgatókkal.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép:  A walesi Aaron Ramsey (jobbra) és az iráni Ehszan Hadzsi Szafi a B csoportban játszott Wales–Irán mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban (Fotó: MTI/AP/Manu Fernández)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.