időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Szétszedték Brüsszelt a marokkói szurkolók a vb-n elért győzelem után + videó

Magyar Nemzet
2022.11.27. 18:05 2022.11.28. 08:04
Szétszedték Brüsszelt a marokkói szurkolók a vb-n elért győzelem után + videó

Valósággal szétszedték Brüsszelt a marokkói származású szurkolók azt követően, hogy Marokkó 2-0-ra legyőzte Belgiumot a katari labdarúgó-világbajnokságon. A közösségi médiába feltöltött képek tanúsága szerint a megvadult drukkerek autókat borogattak, rollereket gyújtottak fel, tűzijátékkal lövöldöztek. A kiérkező rohamrendőrök vízágyúval próbálták megfékezni az utcákat ellepő tömeget. Azt nem lehet tudni, hogy az ünneplés vajon miért torkollott vandalizmusba.

 A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, „akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot.” Az MTI emlékeztetett rá, hogy 2017 novemberében legalább huszonkét rendőr megsebesült a marokkói futballválogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában.

Belgium jelentős marokkói közösségnek ad otthont: már tíz évvel ezelőtti becslések szerint is több mint 430 ezren voltak olyanok, akiknek a szülei közül legalább az egyik marokkói. Arányuk azóta csak tovább nőtt. Közülük a legtöbben a belga fővárosban élnek.

Fotó: Belga via AFP / Europress/AFP/Nicolas Maetterlinick

Borítókép: Tűzrakás az utca közepén Brüsszelben (Fotó: Europress/AFP/Nicolas Maetterlinick)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.