Új elnökük van a vízilabdázóknak, ő is kétszeres olimpiai bajnok

A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) mai közgyűlésén egyhangú szavazással Madaras Norbertet választották meg elnöknek. A kétszeres olimpiai és világbajnok megköszönte a küldöttek támogatását és kijelentette: az MVLSZ a jövőben minden korábbinál hatékonyabban kívánja szolgálni a klubokat, illetve minden feltételt biztosítani fog a felnőtt és korosztályos válogatottak eredményességéhez.

Magyar Nemzet
Forrás: MVLSZ2022. 11. 19. 13:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vízilabda-szövetség a Duna Arénában tartotta rendkívüli közgyűlését, amelynek egyetlen, előre tervezett napirendi pontja az új elnök megválasztása volt. Vári Attila, az MVLSZ előző elnöke október 14-én jelentette be, hogy egyéb feladataira tekintettel lemond tisztségéről. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető 2018 szeptembere óta irányította a szervezetet. Az ugyancsak kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertet egyetlen jelöltként nyílt szavazással, egy tartózkodás mellett, 2024. október 22-ig bízta meg a tagság a szövetség vezetésével.

A 2004-es és a 2008-as olimpián aranyérmes Madaras Norbert a magyar vízilabda egyetlen kétszeres világbajnoka, s négyszeres Bajnokok Ligája-győztes.

Madaras: Pontosan látom, hol van szükség változtatásra

– Azt nem ígérhetem, hogy a szövetség gólokat lő a jövőben, de gólpasszokat azért igyekszünk majd adni – mondta rövid programbeszédében Madaras Norbert. Mindezt annak kapcsán említette, hogy tervei szerint a vízilabda-szövetség az irányítása alatt igazi szolgáltató szervezet kíván lenni. – Egyértelmű, hogy a válogatottak eredményessége, az utóbbi időben újra kimagasló színvonalon teljesítő utánpótlás támogatása a prioritás, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy kizárólag akkor maradhatunk a világ legjobbjai között, ha a klubok is megkapnak minden olyan segítséget, ami a sikeres működésükhöz nélkülözhetetlen – szögezte le.

Bár Madaras Norbertnek aligha kellett részletesebben bemutatkoznia, azért három pontban összefoglalta, miért vállalta el az elnöki feladatokat.

– Egyrészt a sportágban éltem le az életem, azaz a közeg teljes mértékben ismerős. Másrészt úgy gondolom, játékosként is több helyen megfordultam, több vízilabda-kultúrát is megismertem, öt éve klubvezetőként, három éve pedig elnökségi tagként, majd alelnökként tevékenykedve kellő vezetési tapasztalatot szereztem, továbbá ismerem a sportág struktúráját, és persze szembesülök a különböző problémákkal is, azaz pontosan látom, hol van szükség változtatásra, javításra, mi az, ami jól működik. Harmadrészt egy olyan nagy klubban dolgozhattam, mint a Ferencváros, ahol láttam, megtapasztalhattam, miként működik egy nagy szervezet, huszonegy szakosztállyal, mindez pedig felkészített egy olyan intézmény irányítására, mint a Magyar Vízilabda-szövetség. Az pedig, hogy több más klubhoz is van kötődésem, úgy gondolom, még inkább segít abban, hogy együtt gondolkozva, együtt dolgozva alakítsuk a sportág szempontjából legjobb, leghatékonyabb stratégiákat. Csapatjátékosok voltunk és hitem szerint vagyunk is mindannyian, közösen, egymásért dolgozva biztosan elérjük a céljainkat.

Madaras Norbert egyelőre két évre kapott bizalmat, ám jelezte, mindenképpen hosszú távra tervez, azaz a 2024-es párizsi olimpiát követő választáson egy teljes ciklusra kíván bizalmat kérni a pólóstársadalomtól.

Borítókép: Madaras Norbert egyhangú szavazással kapott bizalmat (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.