A Cigánykirály nekirontott Usziknak a címvédése után + videó

Továbbra is Tyson Fury a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, mivel a szombat éjszaka technikai KO-val legyőzte kihívóját, Derek Chisorát. A Cigánykirály ezt követően az öltözőben hamburgert kért legyőzött honfitársától, akinek a kislányával cukiskodott. Ekkorra Fury már kitombolta magát, közvetlenül a győzelme után ugyanis keresetlen szavakkal hívta ki címegyesítő meccsre az ukrán Olekszandr Uszikot.

Magyar Nemzet
2022. 12. 04. 14:35
FURY, Tyson
London, 2022. november 29. A brit Tyson Fury, az Ökölvívó Világtanács, a WBC nehézsúlyú bajnoka edzésre készül a londoni BT Sport Studiosban 2022. november 29-én. Tyson Fury és honfitárs kihívója, Derek Chisora december 3-án a Tottenham Hotspur stadionjában mérkõzik meg a WBC profi nehézsúlyú bajnoki címéért. MTI/AP/Ian Walton Fotó: Ian Walton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tottenham futballcsapatának a stadionjában rendezték Tyson Fury és Derek Chisora vb-címmeccsét Londonban, mintegy hatvanezer néző előtt. A tizedik menetben technikai KO-val ért véget a teljesen egyoldalú összecsapás, amelyen Chisora tíz év után először bokszolt a vb-címért, de nem tudta túlságosan megnehezíteni Fury dolgát, így a 2012-es Vitalij Klicsko elleni veresége után ismét kikapott, ezúttal a Cigánykirály ökle volt túl kemény neki.

Szó szerint egyébként, ugyanis amikor Fury a meccs után az öltözőben meglátogatta honfitársát, és hamburgert kért tőle, Chisora azzal ütötte el a poént, hogy nem tudna enni, annyira fáj az álla a beszedett ütések miatt. Cuki jeleneteket is tartogatott Fury látogatása legyőzött honfitársánál, ugyanis a bokszolók megismerkedtek egymás gyerekeivel, a Cigánykirály még puszit is nyomott Chisora kislánya arcára.

Fury nem mindenkivel volt ilyen kedves az este folyamán. Miután megvédte címét, egyből, még a ringben célba vette a következő áldozatát, az ukránok világbajnoka, Olekszandr Uszik pedig ott is volt a lelátón, és vette a lapot, odasietett Furyhoz, ha már így megszólította őt. Így aztán a brit, aki rendszeresen a világ legkövérebb embereként jellemzi magát, Uszik képébe ordíthatta keresetlen szavait, amelynek minden részletét szándékosan nem idézzük:

– Uszik, te következel, te kis… – üvöltötte Fury a mikrofonba. – Én nem vagyok egy testépítő, és téged is elintézlek… Kezdjük is el! Nevess csak, de én véget vetek ennek.

Uszik szótlanul, mindvégig Fury szemébe nézve, közben gúnyos képeket vágva hallgatta végig a Cigánykirály kemény sértéseit. Az ügynek nyilvánvalóan lesz folytatása, ahogy előzménye is volt: az eredeti tervek szerint a két világbajnok még az év vége előtt bunyózott volna, ám Uszik az Anthony Joshua ellen aratott augusztusi győzelme után kijelentette, hogy csak jövő év elején áll ringbe újra, Furynak ezért kellett most beérnie Chisora leverésével.

Várhatóan februárban vagy márciusban jön össze a várva várt Fury–Uszik címegyesítő meccs, amelynek a győztese Lennox Lewis 1999-es teljesítménye óta az első nehézsúlyú bajnok lenne, aki a négy legnagyobb szervezet vb-címét egyszerre birtokolja. Ezek közül jelenleg Fury derekán a WBC öve feszül, Uszik pedig a WBA, az IBF és a WBO bajnoka.

Borítókép: Tyson Fury megvédte világbajnoki címét (Fotó: MTI/AP/Ian Walton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.