Egyetlen bukaresti gól, ami a győrieknek még nagyon fog fájni

Bár sokáig vezetett, végül 30-27-re kikapott a Győri ETO a Rapid Bukarest vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában. A vereségen felül bosszantó, hogy az háromgólos lett, hiszen egy hete a magyar bajnok két góllal győzte le román riválisát a B csoportban, így pontegyenlőség esetén mögé kerül.

Magyar Nemzet
2022. 12. 11. 16:14
HANSEN, Anne Mette; BROCH, Yvette
Kézilabda BL - Győri Audi ETO KC - Rapid Bucuresti Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győriek keretéből Jelena Despotovics, Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Ana Gros is hiányzott, ráadásul Line Haugsted még nincs tökéletes egészségi állapotban. S bizony a meccs hajrájában hiányzott a friss erő az ETO játékából.

Ahogyan múlt szombaton, ezúttal is remek színvonalú meccset játszott egymással a magyar és a román bajnok. Mindkét kapus, Ivana Kapitanovic, illetve Silje Solberg bravúros védésekkel kezdett, a Rapid a hatékonyabb védekezésének köszönhetően vezetett 5-2-re. A 12. percben Ambros Martín győri vezetőedző időt kért és cserékkel próbálkozott, mert a hazaiak nagy iramot diktáltak és tovább növelték a különbséget.

A meccs első harmadában a vendégek tíz lövést rontottak, de 14-10-es állásnál a románok időt kértek, viszont ezzel megtörték a saját lendületüket. Az ETO emberhátrányban megkezdte a felzárkózást, egy 5-0-s sorozat végén egyenlített, sőt két másodperccel az első félidő vége előtt – a meccs során először – megszerezte a vezetést, majd egygólos előnyben (15-16) vonult pihenőre.

A második felvonás elején már hárommal vezetett az ötszörös BL-győztes Győr, de aztán fogyni kezdett a lendület, sokasodtak a hibák. A 43. percben egyenlített a Rapid (21-21), majd újra előnybe került.

Az ETO minden erejét összeszedve tartotta a lépést, az 54. percben még egál volt az állás (26-26), de az utolsó percekben sorra hibáztak a győriek, miközben a bukarestiek a játékvezetők támogatását is élvezve rendre betaláltak.

A Rapid végül 30-27-re nyert. A vendégeknél Stine Oftedal, Estelle Nze Minko és Rü Unhi öt-öt gólt szerzett, Silje Solberg négy, Sandra Toft tíz lövést védett. A hazaiaknál Sorina Grozav és Eliza Iulia Buceschi hét-hét, Marta López Herrero öt gólt lőtt, Ivana Kapitanovic 16 védéssel zárt.

Nehéz ilyen hangulatban

– Nagyon nehéz ilyen hangulatú csarnokban játszani, nem véletlen, hogy a Rapidot még senki nem tudta hazai környezetében legyőzni. Nekünk megvolt az esélyünk rá, de sok helyzetet kihagytunk. Büszke vagyok a lányokra, jól játszottak, ez egy olyan vereség, amelyből sokat tanulhatunk – értékelte a vereséget diplomatikusan Ambros Martin, az ETO vezetőedzője.

Egy hete Győrben 32-30 volt a végeredmény. Egyetlen gól tehát a különbség, ami pontegyenlőség esetén – miként jelenleg is ez a helyzet a két együttes összevetésében – sokat jelent.

Nagyon szoros az élmezőny a BL B csoportjában, a Metz 13 ponttal első, s három 12 pontos csapat követi, az Esbjerg, a Rapid Bukarest és a Győr.

Az FTC szombaton Érden úgy kapott ki 33-29-re a másik bukaresti együttestől, a CSM-től, hogy végig a vendégek vezettek.

Az ETO jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában lép pályára, a három sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel az A csoportban ötödik Ferencváros pedig ugyanazon a napon a cseh Baník Most együttesét fogadja Érden.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, B csoport: Rapid Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC 30-27 (15-16).

Borítókép: Ainhoa Hernández Serrador, a román csapat játékosa lő kapura (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.